Home > > Stadmomentje: een vette drol

Stadmomentje: een vette drol

Op een koude zondagmiddag lopen we ter hoogte van het nette The Dylan Hotel aan de Keizersgracht. De stille gracht is nog wat nat van de regen, de wind guurt in onze nek en de eerste kerstverlichting straalt achter de ramen. Het Amsterdam waarop we, zo vlak voor de kerst, elk jaar weer verliefd worden.

Voor ons loopt een jong stel met hun ouders. Onwillekeurig luister je dan toch mee met hun gebabbel. Het jonge stel heet Floor en Evert-Jan en ze kennen elkaar van HC Bloemendaal en de rechtenstudie in Leiden. Ze hebben net een appartementje op de Kerkstraat gekocht.

Mams heeft een grote Golden Retriever aan de lijn. Een prachtige goudkleurige jongen die naar de naam Rakker luistert. Mams en Paps, hoogstwaarschijnlijk uit Overveen, zijn overduidelijk bij de kids op bezoek om hun nieuwe Amsterdamse stek te bezichtigen. Nog een laatste wandeling met Rakker voor ze, ongetwijfeld heerlijk, aan tafel gaan. Reetje, Bourgonje en ietsje tipsie in de Range Rover straks weer terug naar de duinen.

Plotseling draait Rakker de dikste en vetste drol die ik ooit heb gezien. Zo’n bruine drol die alleen zo'n grote hond kan draaien. Midden op de stoep voor de deur van The Dylan.  

Mams roept geschrokken: ‘dat doet ie anders nooit’. En, ze loopt stug door. Nog voor ik zelf kan roepen, komt er een rasechte buurtbewoner naar haar toe met de korte boodschap of ze het wel even wil opruimen. Andere avondwandelaars op de gracht blijven ook staan.

Maar, Mams heeft geen zakje bij zich. Want, tja, dat doet Rakker anders nooit. De buurtbewoonster haalt een Kruidvat-boodschappentasje uit haar jaszak. Alstublieft...

Ik zal het beteuterde gezicht van Mams onder het hoog gekapte haar niet snel vergeten. In haar linkerhand Rakker, in haar rechterhand het volle Kruidvattasje. Verderop stonden haar man en kroost ongeduldig te wachten. Wat zal er in het hoofd van Mams allemaal zijn om gegaan?

En die buurtbewoner met haar tasje? Zij verdient een staande ovatie, of minimaal een dikke zoen, voor zo’n mooi stadsmomentje.


Een reactie op "Stadmomentje: een vette drol"

JohnN
-1-  JohnN:
Altijd al gedacht dat pattjepeeërs (excuus aan Prem) de keurigste mensen zijn.
Bedankt voor dit ooggetuigenverslag,
fijne kerkstweek voor iedereen die van Amsterdam houdt.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.