Home > > Niet verder vertellen

Niet verder vertellen

Waterval
Door mijn bijdragen lijkt het erop of er in Nieuw West (het gebied dat de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart en Osdorp omvat) alleen maar feest wordt gevierd. Nou, ik kan u zeggen, dat is waar. Als correspondent in dit deel van de stad heb ik het druk met eten, drinken, dansen en sinds deze week ook zweven!

Het festival Waterval is neergestreken aan de Sloterplas. Officieel het feest voor heel Nieuw West, maar met het epicentrum in Osdorp, tegenover theater De Meervaart. Dit gebouw gebruik ik bij buitenstaanders vaak als referentie als ik moet uitleggen waar iets zich afspeelt in 'mijn gebied', omdat het vrijwel het enige gebouw is dat enige bekendheid buiten de westelijke grenzen heeft.
Nou, daar dus vindt Waterval plaats. Een kopietje van De Parade. Voor wie Nieuw West wil promoten, komt Waterval als geroepen. Nieuw West is toch saai? Nee hoor, wij hebben Waterval. Neem eens een centrumbewoner mee naar dit tiendaags festijn en hij of zij is om. Nieuw West has it!

Waterval is voor de fervente Parade-ganger een verademing. Dezelfde sfeer, dezelfde artiesten, dezelfde hapjes, dezelfde zweefmolen. Weliswaar is het geheel kleiner van opzet, maar met een fraaier uitzicht: de Sloterplas. Wie het vuurwerk (vier avonden dit keer) boven deze plas heeft meegemaakt, kan weer iets afstrepen op het lijstje 'things-to-do-before-I-die'. En nog een verschil met de Parade: het is niet zo druk. Geen ellenlange rijen voor toilet, broodjestent of theatertent. Nee, net gezellig druk.

Maar voor hoe lang nog? Want ook Waterval trekt elk jaar meer en meer bezoekers. Ik heb me dus voorgenomen geen reclame meer te maken voor dit festival. Dus: niet verder vertellen, he!

twee reacties op "Niet verder vertellen"

yanny scutt
-1-  yanny scutt:
Hoeft niet Shirley, Dat van dat grote succes. Het is heel erg leuk! Een uitmarkt voor kinderen ,daar is wel behoefte aan lijkt mij. Leuke Rap-act gezien van een paar 10 jarige knulletjes( m'n hart smolt..) Nu nog iets tijdens de wintermaanden.. Daar slaat de verveling toe bij de opgeschoten jeugd. Ik zou zeggen; meer, meer, en nog meer actie voor, van ,en met de jongeren. We 'schleppen' ze hun huizen uit, op z'n jiddish gezegd. De jeugd wil reuring en de Deelraad kan dat bieden, lijkt mij!
:P
-2-  :P:
joooh

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.