Home > > (On)bekende Nederlanders en Nieuw West

(On)bekende Nederlanders en Nieuw West

Fotografen
Heel Amsterdam moet het nu toch eens weten. Het bruist in de Westelijke Tuinsteden. Het is er geweldig, mooi, heerlijk, fan-tas-tisch. Om dat goede nieuws te verspreiden werd er een heel Weekend van Amsterdam Nieuw West (want zo heten de tuinsteden sinds er flink gesloopt en gebouwd wordt) georganiseerd. Zelfs majoor Bosshardt (93) werd er afgelopen vrijdag voor op het podium gesleept tijdens de startbijeenkomst in de Zuiderkerk. En Ronnie Tober. En he, kijk daar, Willibrord Frequin.
Wie een gebied met een duf imago goed op de kaart wilt zetten, moet een feestje geven en wat BN-ers uitnodigen. Majoor Bosshardt wilde best langskomen. En ook Ebru Umar, een echte BBL-se (een Bekende Bos en Lommerse), was erbij. Er werd immers een fraaie tentoonstelling over het westen van de stad geopend. Een tentoonstelling met mooie foto's, historie en veel maquettes. Wie Nieuw West niet kent, hoeft er niet eens naartoe. Bekijk het allemaal deze zomer in de Zuiderkerk.

Maar wat deed majoor Bosshardt nu in de Zuiderkerk? Ik heb haar nooit als fervent bewonderaarster van de Westelijke Tuinsteden beschouwd en heb haar nooit rondjes Sloterplas zien collecteren. De bejaarde majoor werd vrijdagmiddag het podium van de Zuiderkerk opgesjouwd om daar samen met actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen (voor de kenners, actrice uit Onderweg naar Morgen) te glimlachen naar de tientallen fotografen. Ook deze Yolanthe had ik nog nooit eerder in Nieuw West ontwaard, laat staan van haar gehoord, maar dat ligt aan mijn afstandbediening, denk ik. Onder het publiek dus ook Ronnie Tober en de Missen Marokko Nederland en India Nederland. Ik begreep er helemaal niets meer van. Alleen Societyvrouw Marijke Helwegen kon ik in het geheel wel plaatsen. Zij heeft zich duidelijk aan Nieuw West verbonden als 'gezicht van de vernieuwing'. En dat doet ze met een grote dosis zelfspot. Zo flink als zij is verbouwd, zo zal het de Westelijke Tuinsteden ook vergaan, is de gedachte geweest toen Helwegen werd benaderd deze ambassadeursfunctie op zich te nemen.

Bovenin de Zuiderkerk kwam ik erachter wat al die mensen die ooit een liedje over rozen voor Sandra hebben geschreven enzo in de Zuiderkerk deden. Ze horen bij de Wall of Fame. Een muurtje met foto's van onder andere Mies Bouwman (leuk mens) en Emiel Ratelband (...). Alle mensen op deze Wall of Fame zijn beroemd en willen positieve dingen zeggen over Nederland, aldus de Stichting Nederland Positief. Wat dat met Nieuw West te maken heeft, begrijp ik nog niet, maar wel leuk dat ze allemaal stralend op de foto staan in de Zuiderkerk. De voorzitter van deze positief ingestelde stichting vertelde dat ie he-le-maal ge-gre-pen is door Nieuw West. Door de positieve dingen die hij daar heeft gezien. Dat vind ik heel aardig van hem. Maar wat dat in de praktijk oplevert... De term 'gebakken lucht' blijft door mijn hoofd spelen. Maar ach, de Wall en de BN-ers genereren wel media-aandacht. En dat kunnen we in Nieuw West wel gebruiken.

94 reacties op (On)bekende Nederlanders en Nieuw West

engine 54
-1-  engine 54:
Sorry hoor, maar Ebru Umar is gewoon een
BBV (Beroemde Baarsjes Vrouw) In dat stadsdeel woont ze immers!! Verder inderdaad gebakken lucht.
henk
-2-  henk:
Meestal als je dit soort verkoop brochure praatjes hoort dan moet je je ernstig achter je oren gaan krabben. Wat een vertoning.
yanny scutt
-3-  yanny scutt:
Shirley, Nieuw West moet op de kaart...dat is in elk geval duidelijk.En daar is op zich natuurlijk ook helemaal niets mis mee want dit is een regio om trots op te zijn! Het is dan ook hemeltergend dat er allerlei BN- ers uitgenodigd worden - tegen een behoorlijke vergoeding, mag ik aannemen-om een deel van Amsterdam te vertegenwoordigen waar zij niet resideren.

Voor Majoor Bosshardt wil ik bij deze een lans breken. Zij heeft een -of meerdere keren- gesproken op de jaarlijkse herdenkingen op plein 40-45. Ik was lid van het anti-racime/fascisme comite en lid van de werkgroep 40-45 die deze herdenkingen organiseert. De Majoor was heel betrokken en is bovendien ook een geweldig leuk mens! Ze is heel eerlijk ,stampt er lekker op los op die 'stappers, die ze aan haar voeten draagt en brult daar met die loeiharde stem bovenuit...heerlijk!!!

Nieuw West is een project om allerlei overheids/welzijnsprojecten samen te voegen. De Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) vormen nu EEN TEAM en dat houdt in dat je de 'uitleen- juf' die je gisteren nog in de Bibliotheek van Geuzenveld zag, morgen in Slotervaart tegen kunt komen! (Overtoomse Veld, Slotermeer,Osdorp..)

Die samenvoeging geldt dus voor veel welzijnsinstellingen die geheel, of gedeeltelijk, worden betaald door de overheid. Het is dus ronduit belachelijk dat diezelfde overheid een feest viert over de ruggen van de eigen werknemers! Dat is een GOTSPE! (maar de dag van afrekening komt!) Groet; Yanny
yanny scutt
-4-  yanny scutt:
P.S. Ik bedoel vooral dat men feest aan het vieren is terwijl de projecten nog helemaal niet lopen! De 'Pilots'MOETEN positief afgerond lijken. WiIlem Parel zei het al: Waaaaaaaterverf!!!...
Rick ll
-5-  Rick ll:
Toen ik er in de jaren 70 woonde heette het ook al Nieuw West. En dus niet pas sinds en gesloopt en gebouwd wordt.
Els
-6-  Els:
Ronnie Tober? Sinds wanneer helpt die tegen een duf imago? Willebrord Frequin dan? Jaaa, daar gaan we hard voor lopen - naar de Blokker om een teiltje te halen. Getver.

En inderdaad: Leve de Majoor!
Christian Houkes
-7-  Christian Houkes:
Met alle respect voor dit artikel, ieder zijn 'journalistieke' mening zullen wij maar zeggen. Maar wij willen wel graag onderstrepen dat de bekende Nederlanders uiteraard NIET zijn betaald voor hun komst. Maar zich wél op deze manier willen laten zien voor een bijzonder positief initiatief VOOR de gehele maatschappij! En wat betreft de bekende Nederlanders die reeds op deze muur zijn vereeuwigd: een volledige toelichting, met de uitleg waarom zij een plaats op de Wall of Fame hebben gekregen, is te verkrijgen in de Zuiderkerk. Ronnie Tober heeft zijn eigen foundation waar hij fantastisch werk voor verricht om de gehandicapte medemens een geweldige dag te kunnen verzorgen.

Met positieve groet,

Christian Houkes
Bestuursvoorzitter Stichting Nederland Positief
yanny scutt
-8-  yanny scutt:
Beste Christian, Nieuw West heeft helemaal geen BN-ers NODIG om de regio positief op de kaart te zetten, Betaald of onbetaald. Er wonen genoeg mensen, lees; BURGERS die dat heel goed zelf hadden kunnen doen. Helaas worden zij nooit gevraagd...zoals er ook nooit naar hen wordt geluisterd m.b.t de verdere ontwikkelingen in hun eigen woonbuurt. En mij maak je niet wijs dat al“ die Wall of Fame” mensen dat helemaal belangeloos hebben gedaan! Als je echt positief bezig wilt zijn, benader dan de mensen die er daadwerkelijk wonen. Want het gaat om hen, en hun buurt! Enne...ik ben benieuwd wat onze Stadsdelen kwijt waren aan uw salaris? Groet; Positieve ,en gratis!, Groet van Nieuw West bewoner Yanny (Ik werk er ook, dus hoeveel positiviteit wil je nog hebben???)
elsbeth
-9-  elsbeth:
Stichting Nederland positief? het moet toch echt niet gekker worden. Ik ben het met Yanny eens, mensen die ergens wonen maken hun buurt, geef die de gelegenheid om zich te profileren. Erg paternalistisch om BN-ers in te zetten die een wijk moeten profileren.
Arnoud de Jong
Ja, sorry hoor, meneer Christian Houkes: toen ik hier las welk uitgelezen gezelschap uitgerangeerde BN-ers Nieuw West op de kaart mocht zetten, heb ik bij gebrek aan een teiltje een kwartier brakend boven de Sloterplas gehangen! Zo te zien had het weinig gescheeld of Heintje Davids en Mary Servaes waren óók nog uit hun graf gesjord voor deze gelegenheid.
En als bewoner van Nieuw West zie ik dit soort tentoonstellingen toch liever op locatie in plaats van in de Zuiderkerk. Misschien zou dit ironisch artikel u juist eens aan het denken moeten zetten of deze spetterende activiteit nu wel de goede insteek was.
C. Houkes
-11-  C. Houkes:
@yanny scutt:

Het is schandelijk om hier te schrijven dat de stadsdelen mijn salaris zouden hebben betaald! Laat ik voorop stellen dat ik als voorzitter van de stichting Nederland Positief absoluut GEEN (onkosten)vergoedingen krijg voor mijn werkzaamheden, laat staan een salaris van de stadsdelen.

Alles is door mij puur georganiseerd op VRIJWILLIGE BASIS! Indien u echter blijft suggereren dat ik een salaris zou hebben ontvangen, dan ben ik genoodzaakt om rechtsmaatregelen te treffen.

C. Houkes
Bestuursvoorzitter stichting Nederland Positief
-12-  :
Meneer Houkes, dit is een discussieforum. Bij uitstek geen plek om te dreigen met gerechtelijke stappen. U hebt duidelijk gemaakt dat u uw werk op vrijwillige basis verricht heeft, dat lijkt me afdoende.
-13-  :
@houkes / esther: yanny scutt vraagt zich af: “Enne...ik ben benieuwd wat onze Stadsdelen kwijt waren aan uw salaris?”
meneer houkes heeft hier aangegeven dat dat niets was...

ik wil overigens, hoe vreemd mij dit initiatief ook in de oren klinkt, aangeven dat ik het mooi vind dat mensen zich belangenloos inzetten voor hun stadsdeel, of andere maatschappelijke initiatieven. meneer houkes verdient wel degelijk een pluim.
Michiel
-14-  Michiel:
Maar moet een en ander dan gelijk in een Stichting worden omgezet. Half Nederland/Amsterdam stikt van de vrijwilligers. Denk eens aan al die mantelzorgers! Nou lekker positief die meneer Houkes. Het lijkt mij eerder dat deze man beschikt over een erg kort lontje.
daniel s
-15-  daniel s:
Ik heb diep respect voor dhr Uitentuis, die er nog inslaagt meneer Houkes te complimenteren voorzijn vrijwilliegrswerk, na zo'n ontzettend zielige dreiging met gerechtelijke stappen. Meneer Houkes, ik vind u een beetje een ruggegraatloze lamzak, omdat u niet tegen een beetje kritiek en weerwoord kunt. Ik zie uw gerechtelijke stappen met plezier tegemoet.
daniel s
-16-  daniel s:
(uw gerechtelijke stappen jegens MIJ dan,omdat ik u hier een onaardige bijnaam geef, niet jegens Yanny, die gewoon een vraag had)
michiel
-17-  michiel:
Ik doe met je mee Daniel. Ik hou namelijk niet zo van mensen die gelijk maar gaan dreigen.
C. Houkes
-18-  C. Houkes:
Niet tegen kritiek kan? Ik kan wel degelijk tegen kritiek! Maar mensen die onwaarheden schrijven/vertellen moeten eerst eens een gedegen onderzoek plegen alvorens hier zomaar wat gepubliceerd wordt.

En verder blijf ik mij vrijwillig inzetten voor een positieve samenleving. Ik hoop dat u allen ook uw steentje bijdraagt: het land zijn wij immers ALLEMAAL, daarom moeten wij er samen wat van maken!
elsbeth
-19-  elsbeth:
Zo Zo, het land zelfs zijn we allemaal. Meneer Houkes, kijk gewoon eens goed om u heen. Prima hoor dat u doorgaat met uw werk, dat doen wij tenslotte allemaal. En voor uw informatie, een heleboel mensen doen dit zonder Stichting en schreeuwen hun positiviteit niet zo van de daken. Maar wat bedoelt u toch met een gedegen onderzoek, waarnaar dan. Geef gewoon opening van zaken dat lijkt mij het minste wat u zou kunnen doen. Misschien wilt u gewoon graag gehoord en gezien worden. Niets mis mee hoor, maar verwacht niet altijd dat anderen dan juichend aan de kant staan. Ik zou zeggen, ga eens wat vaker naar een verzorgingshuis, daar zitten zoveel mensen die graag eens wat aandacht zouden willen. Maar ja, daar kun je natuurlijk niet echt mee scoren.
-20-  :
welk een gezeur!
yanny scutt
-21-  yanny scutt:
Meneer Houkes toch! Ik ben slechts een discussie deelnemer ik dacht dat u dat wel had begrepen...Overigens werk ikzelf voor een Stichting en ontvang daar een redelijk salaris voor, dus is het niet zo vreemd dat ik aannam dat ook u werd betaald voor uw werk.

Ik ben verder van mening dat wij geen Stichting Nederland Positief nodig hebben. We komen al een heel eind als er veel beter geluisterd wordt naar (sic!) vrijwilligers in het algemeen! Ik weet daar e.e.a. van want heb zelf jarenlang vrijwilligerswerk gedaan en ben -zoals elders op dit blog te lezen is- voorlopig weer genezen.

Niet dat ik niets doe natuurlijk! Ik pas een dag op mijn kleinkind (gebrek aan goede kinderopvang), loop een aantal keren per week mijn zieke vader na (gevolg van ordinaire bezuinigingen van de overheid), heb een baan en doe vlug, vlug! m'n eigen huishouden. Mijn man helpt ook, maar we komen allebei tijd tekort om leuke dingen te doen. Maar u gaat mij vast -heel positief- vertellen, dat ik blij moet zijn dat ik nog adem kan halen! Amsterdam West zat HE-LE-MAAL niet op een 'Wall of Fame' te wachten. Ik spreek zeker niet alleen voor mijzelf als ik stel dat de bewoners van West eindelijk eens serieus genomen willen worden. Dat zou nou eens positief zijn! Granny Greetings; Yanny
yanny scutt
-22-  yanny scutt:
Jelmer, Verklaar je nader. Dat verlang je van anderen ook! Groet; Yanny
daniel s
-23-  daniel s:
@ dhr Houkes:
u schreef:
Niet tegen kritiek kan? Ik kan wel degelijk tegen kritiek! Maar mensen die onwaarheden schrijven/vertellen moeten eerst eens een gedegen onderzoek plegen alvorens hier zomaar wat gepubliceerd wordt.

Wat refereerde aan een aanname die mevrouw Scutt maakte in (LET OP!) de COMMENTS van dit artikel. Misschien helaas voor u maar het is volgens mij (goddank) nog steeds zo dat gewone consumenten van een medium hun mening mogen vormen ZONDER een uitgebreid vooronderzoek te doen. Of moeten we u echt eerst uitleggen wát precies een weblog is, en waaraan u precies het verschil kunt zien tussen auteur op een weblog en 'slechts' een reageerder op een weblog? Ik verwacht dat de voorzitter van Nederland Positief, een stichting met een voor dit land belangwekkende missie, zelf eerst eens zou nadenken voor hij iets postte, en meer nog, zelf ervoor gekozen had een positieve benadering in een discussie te kiezen, in plaats van gelijk, heel negatief, te dreigen met een rechtzaak. Door uw domme gedrag hier heeft u in één klap de reputatie van uw stichting bij het grofvuil gezet, en nogmaals, dat is zonde, want uw stichtingnaam suggereert dat u een belangwekkende boodschap heeft.

Welkom in de échte wereld, meneer Houkes.
-24-  :
@yanny: ik vind dit gezeur. die houkes heeft een, vind ie zelf, leuk initiatief, en trommelt daar, vind ie zelf, belangrijke en bekende amsterdammers voor op (?)
laten we eens inhoudelijk naar het initiatief kijken: een wall of fame. http://www.walloffame.nl daar staat t allemaal
je vraagt je af hoe lang er gebrainstormd is alvorens deze muur is gevuld. die yolanthe zet zich bijvoorbeeld in als ambasadrice van eigen stichting: applaus! dat vind ik verdiensten waar je u tegen zegt. dan nog wat mensen die zich inzetten voor nieuw west, lovenswaardig natuurlijk.
maar ja, als je ook de irritantste nederlanders, willibrord frequin en emile ratelband, vanwege hun verdiensten er tussen plaatst...
ik weet niet of iemand dit initiatief serieus neemt, maar ik kan er echt hartelijk om lachen (en vind t leuker dan de meeste grappen van andre van duin)
yanny scutt
-25-  yanny scutt:
Jelmer bedankt voor dat adres. Ik heb het bekeken en begrijp wat je bedoelt. Het is te erg gewoon, dat werkt dan inderdaad op de lachspieren denk ik. Ik kreeg meteen de ingeving; 'Wall of Game'. Vraag me niet waarom want m'n verstand stond echt even stil! Homerisch lachende Groet; Yanny
Betrand Claessen
-26-  Betrand Claessen:
Aha, de heer Houkes schijnt hier ook door de mand te vallen! Christian Houkes is een charlatan die tal van maatschappelijke problemen gebruikt om zichzelf in de kijker te spelen. Hiertoe heeft hij tal van stichtingen in het leven geroepen en een groot aantal merknamen gedeponeerd. Al zijn projecten worden omgeven door glitter en glamour. Zoek maar eens op 'Christian Houkes' bij google en oordeel zelf!

Groet,

Betrand
C. Houkes
-27-  C. Houkes:
Dat bedoel ik nu met een gedegen onderzoek plegen! Er klopt niets van hierboven!!! Eigenlijk wilde ik niet meer reageren, maar goed: in het kader van een positiever Nederland, hierbij een persoonlijke reactie. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind en ik ben maar van één stichting verbonden als voorzitter en oprichter. Verder heb ik nimmer merknamen gedeponeerd maar domeinnamen op internet. En glitter en glamour, wat is daar mis mee? Het maakt de wereld een stuk mooier en vooral positiever! Google gerust, ik heb niets te verbergen! Ik besluit graag met de boodschap: steek liever energie in vrijwilligerswerk om iets voor een ander te kunnen betekenen of andere mensen in het zonnetje te zetten dan nutteloze en/of kritische opmerkingen te maken over één persoon.
yanny scutt
-28-  yanny scutt:
Meneer Houkes, Als u nou echt eens mooi vrijwilligerswerk wilt doen vraagt u dan al die beroemdheden om eens een dagje uit te gaan met een van de vele bejaarden uit Nieuw West. Dat is pas leuk en nuttig! Er is dan natuurlijk niets op tegen dat zij glamourachtig gekleed gaan...Het barst overigens van vrijwilligers alhier, maar die hebben niet de “ping ping” voor al die “bling bling...”! en vallen daarom wellicht niet zo op. BN'ers die gevraagd worden op een feestje in avondkleding rond te flaneren, vind ik nu NIETS toevoegen aan vrijwilligerswerk! En uw positie als, zelfbenoemde?, voorzitter van Nederland Positief is mij vooralsnog VOLSTREKT duister. vrijwillige Groet; Yanny
etienne
-29-  etienne:
Ik ga helemaal met Yanny mee. Laat al die BN-ers inderdaad hun maouwen eens uit die glitterkleding steken en daar zorg en hulp bieden waar het echt nodig is. De zorg is in Nederland (evenals het onderwijs)zeer slecht toegerust. Enne meneer Houkes, hoge bomen vangen inderdaad veel wind, dat weet je. Als u daar niet tegen kunt dan zou ik mij vooral positief wat bescheidener opstellen. Het is zo makkelijk om met subsidie positief te zijn.
Betrand
-30-  Betrand:
Een kleine zoektocht op het net geeft meer informatie over de 'onbaatzuchtigheid' van 'bestuursvoorzitter Houkes'.

Hoge bomen vangen veel wind, en een positieve portfeuille veel geld! Dat blijkt ook dit artikel: http://www.financielevragen...
Hitser
-31-  Hitser:
Hallo iedereen,

Naar aanleiding van de discussie op de het forum alhier dat ik al een tijdje volg, vond ik ook een bijdrage over de heer Houkes. Ook hier in een andere hoedanigheid.

Zie: 'Nationaal Monument Zinloos Geweld verrast' (de Volkskrant, Binnenland, 24 januari 2003 (pagina 6))
yanny scutt
-32-  yanny scutt:
Bertrand en Etienne, Mijn dank! t'Is dus nog erger dan ik al dacht. Met geld kun je dus ook een super EGO kopen...zielig ,eigenlijk. Groet; Yanny
yanny scutt
-33-  yanny scutt:
Hitser, Ook bedankt! Heel verhelderend allemaal. Groet; Yanny
Els
-34-  Els:
Uiteindelijk is dit dan toch een wonderlijk verhelderend draadje geworden.
daniel s
-35-  daniel s:
Ik lees in principe niet zoveel verkeerds van dhr. Houkes, eigenlijk alleen maar een mateloze onhandigheid die misschien blijk geeft van een wat manipulatieve aanleg (misschien zeg ik). Alhoewel het me een raadsel blijft waarom hij in Arnhem een monument tegen zinloos geweld wilde - omdat er geen bekende slachtoffers van waren? krijgen dergelijke monumenten juist niet hun betekenis juist omdat we de slachtoffers ervan kennen?
Ronald
-36-  Ronald:
@Daniel: het gaat ook niet over iets verkeerds van dhr.Houkes, alleen dat hij zich profileert als een weldoener maar tegelijkertijd iets anders doet. Namelijk zichzelf enorm opkloppen tot een soort voorbeeld. Enne...niets voor niets hoor. Daarnaast is dat toontje van dhr.Houkes een beetje overdreven. Ach, je moet jezelf maar belangrijk willen vinden en gewoon mee willen doen met al die “Celebs”. Het mag, maar niet op mijn kosten.
yanny scutt
-37-  yanny scutt:
Els, niks wonderlijks. Verhelderend. Des te meer! Groet; Yanny
Bas
-38-  Bas:
Hallo iedereen,

Via via ben ik benaderd om mee te werken aan het initiatief MusicalTV. Daar waakzaamheid tegenwoordig geboden is alvorens ergens mee in zee te gaan, ben ik wat aan het rondneuzen wat het initiatief inhoudt en wie de initiatiefnemers zijn. In onderstaand artikel trof ik de naam van de heer Houkes aan als een van de wegbereiders van dit initiatief. Via google kwam ik op dit forum terecht, alwaar een ander initiatief van de heer Houkes is besproken. Onderstaand treft u het artikel aan voor het project waar ik voor benaderd ben. Kan iemand mij iets meer over dit heerschap vertellen? Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Bas Helmsma
Musical TV gelanceerd
Gepubliceerd op maandag 17 juli 2006
(P7) Musical TV maakt programma's rond musicals. Vooralsnog alleen op het web.

Je hebt een tv-idee en daar is het web. Dus voer je dat uit. Zo is MusicalTV geboren.

De zender springt op de trein van de Rembrandt-hype die ons land momenteel teistert. Rembrandt de Musical bood de mogelijkheid om de 'zender' te introduceren.

Hoofdrolspeler Henk Poort heeft, als Rembrandt van Rijn, Musical TV officieel gelanceerd tijdens de wereldpremière van Rembrandt de Musical in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

MusicalTV is een eenmansinitiatief van Christian Houkes met zijn bedrijf Nieuws van Nederland. “Je hebt al zoveel muziekkanalen en Fashion TV en allerhande commercieel gevoede initiatieven. Ik wil de cultuur onder de mensen brengen.”

Houkes heeft dezelfde rechten als tv-programma's als RTL Boulevard: hij kan fragmenten tonen uit de musicals en de sterren bij de première een microfoon voor de neus houden. “Maar dit is een neutraal platform. RTL Boulevard en al dat soort programma's zijn dat niet.”

Houkes treedt in overleg met kabelaars en aanbieders van IPTV, zegt hij, met de vraag of ze zijn kanaal ook willen distribueren. Vooralsnog bevat dat één programma, niet veel. “Maar ik sluit samenwerking niet uit. We kunnen bijvoorbeeld met Musical.nl gaan samenwerken.”
Model
-39-  Model:
Christian Houkes..... Mooie praatjes, veel gebakken lucht maar weet wel met de meest rare ideeen de publiciteit te halen. Ga niet met hem zaken doen, verdienste komen er nooit ( waarschijnlijk steekt hij die in eigen zak ) maar modellen voor bijv. lancering internationaal modellenburo worden de modellen alleen maar mooie beloftes gedaan zoals bij mij. Maar volgens mij heeft hij van zakelijke belangen minder verstand maar van zijn hormonen die op hol worden geslagen door modellen en publiciteit veel meer. Kortom hij geilt op iedere bekende vrouw, jonge modellen maar er klopt helemaal niets van deze man!!!!!!!!!!!
Graag onbekend
-40-  Graag onbekend:
Christian Houkes is totaal niet te vertrouwen, alleen maar mooie praatjes. Verder is hij ontzettend snel op zijn teentjes getrapt indien je niet wil meewerken aan zijn projecten. Betalen doet hij niet omdat het niet in geld is uit te drukken wat TV minuten kosten en via hem kan je uiteraard landelijke bekendheid krijgen?? Tenslotte moet je het volgens hem zo zien dat het een eer is om voor hem te werken en dat hij je vele kansen geeft. Volgens Houkes zelf werkt hij voor Talpa, Shownieuws, telegraaf, ANP en vertegenwoordigd de gehele landelijke media. Wel raar als je een van deze ondernemingen belt, zij niets met hem te maken willen hebben.

Met vriendelijke groet,
Een eerder door Houkes benadeelde ondernemer
mvr hoppen
-41-  mvr hoppen:
Nederland Positief met een wall of Fame in de Zuiderkerk? Wat doen Emile Ratelband en Yolanthe van Kasbergen dan op deze Wall of Fame? Positiefgoeroe Ratelband is net uit Nederland vertrokken en er staat al een nieuwe Positiefgoeroe op ( genaamd de heer Houkes ) Nu is alleen de vraag of dit gewoon een kopie is om landelijke bekendheid te trekken met niet gemeende positieve woorden te kunnen gooien Tenslotte zijn er alleen maar bekende vrouwen die door Houkes in het zonnetje worden gezet, is het niet met Positief dan wel met een Glamouraward of is dit echt iets vanuit zijn geloofsovertuiging? Dan wel een groot verschil zo'n glamouraward of een uitreiking voor je positieve inbreng voor de maatschappij. Ik ken die goede man dan wel niet persoonlijk maar hoe meer je naar de heer Houkes op het net zoekt, lijkt het er wel steeds meer op dat het alleen maar gaat om zijn eigen gezicht in de publiciteit te komen. Ach sommige vragen altijd naar aandacht.
-42-  :
Mevrouw Hoppen, of Graag onbekend, of Model. Zou u zo vriendelijk willen zijn uw reacties gewoon in een reactie te stoppen, en u niet als meerdere personen voor te doen.
Mocht u nog meer reacties in petto hebben dan worden deze zonder pardon verwijderd, en levert het u een plaatsing op de blacklist op.
Namens de redactie.
Hyves
-43-  Hyves:
kijk eens voor de grap op z'n hyves... http://sterreporter.hyves.nl en lees de krabbels van anderen...
Nog een gedupeerde
-44-  Nog een gedupeerde:
De heer Christan Houkes is niet meer dan een simpel redacteurtje bij een regionaal huis-aan-huis krant. Daar verdient hij een mager salaris, net genoeg om zijn sjieke pakken van te kunnen betalen. Andere verdiensten heeft hij niet. Met zijn (minstens) 30 (!!) projecten die hij de afgelopen jaren heeft opgezet heeft hij geen cent verdiend. Hij wil het vast wel maar hij is gewoon een slechte ondernemer. Het enige wat het hem oplevert is met zijn (lelijke) hoofd op tv komen en vriendjes kunnen spelen met half Bekend Nederland. Prima, dat moet hij zelf weten, maar ondertussen laat deze meneer Houkes vele en vele ondernemers en modellen achter die allemaal tijd en geld hebben geïnvesteerd in deze nietsnut.
Roderick
-45-  Roderick:
Volkomen eens met de bovenstaande auteur! En het treurige is dat er nog steeds ondernemers en modellen zijn die zich late inpakken door de soepele doch loze praatjes van deze charlatan! Ook ik ben benadeeld met het concept Musical TV. Het zou eens breeds bekend moeten worden wat voor een figuur die Houkes is!
Een positieve Nederlander
-46-  Een positieve Nederlander:
Jammer dat er altijd zulke jaloerse mensen in de wereld bestaan.
Een positieve Nederlander
-47-  Een positieve Nederlander:
Nu is er eindelijk eens een individu die zijn nek uitsteekt voor de maatschappij en dan van die nietszeggende reacties. Jammer dat er altijd zulke jaloerse mensen in de wereld bestaan en die een ander het licht in de ogen niet gunnen...
René
-48-  René:
Willibrord Frequin, vanwege zijn journalistieke verdiensten om te strijden tegen het onrecht in de samenleving.
Dit staat te lezen op de webstek van de Wall of Fame.
Teiltje....
yanny scutt
-49-  yanny scutt:
Teiltje?! De Noordzee is nog niet groot genoeg..

Enne.. Rene ,het is geen Wall of Fame maar; Wall of Shame!..

Jaloers?! Waarop dan? Groet;Yanny
Jan
-50-  Jan:
christian houkes noemt zich nu de bedenker van Nederland Positief, musical tv, glamourmedia etc. de meeste zjn gewoon websites met veel gebakken lucht. Waarschijnlijk is het zijn manier om op al die vipfesstjes te komen en doet hij zich voor als internationale pers. Tuurlijk is een website internationaal.... Doe nu eens wat echt houkes zonder derde met veel schade achter te laten
Een van de vele gedupeerden
-51-  Een van de vele gedupeerden:
Zojuist Christian Houkes weer gezien bij RTL Boulevard. Complimenten dat je zoveel BN'ers bij elkaar gekregen hebt. Maar wist er ook maar 1 BN'er waar het daadwerkelijk om ging? Neen! Dat bleek wel uit de reportage. Die komen alleen voor het gratis eten. En dat typeert wel het amateurisme van de heer Houkes en zijn nietszeggendheid. Deze 'grote man uit de showbizzwereld' is niemand minder dan een jongetje van midden twintig die nog op een klein kamertje bij zijn ouders woont en een mager salaris binnensprokkelt met wat redactioneel werk voor het locale suffertje.

Typ eens “Christian Houkes” in Google en dan blijkt dat dit forum bovenaan staat. Iedereen die deze jongeman wil checken komt al snel dit forum tegen. Jammer dat ik dit niet heb gedaan toen hij mij benaderde voor een andere award-project. Mensen, blijf hier posten, zodat deze charlatan niet nog meer mensen kan duperen om er zelf weer beter van te worden!!!
Linda van Asperen
-52-  Linda van Asperen:
Typisch dat mensen het allemaal zo goed denken te weten... Christian woont al zeker twee jaar samen met een vriendin van mij in Amsterdam en bekleedt bovendien een directiefunctie bij een mediabedrijf, dus waar slaat al die onzin op? Dit 'forum' lijkt trouwens meer op een roddelblad...
Ondernemer Korenmarkt
-53-  Ondernemer Korenmarkt:
Pfff, volgens mij woont houkes gewoon in Arnhem centrum. Directeur van een multimedia bedrijf is volgens Linda denk ik een ander benaming voor website. Beste Linda, ga dan eens kijken op het adres waar jij denkt dat hij woonachtig is, denk dat je je vergist. Zijn adres kan je achterhalen via KvK etc. Maar sorry hoor Linda, waarschijnlijk hoor je bij de vele die tot op heden in zijn leugens trappen Dit forum een roddelblad, denk eerder dat mensen gewaarschuwd kunnen worden. Trouwens de Societylunch is hij niet de organisator van, dat is die Tony ? met zijn stropdassen.

eigenaar gelegeheid Korenmarkt
Linda van Asperen
-54-  Linda van Asperen:
Dat is zijn bedrijfsadres. En wat ontzettend zielig om je alleen maar als 'ondernemer' bekend te maken... Kennelijk ken je het verschil niet tussen privé-adres en zakelijkadres!
Jochem Floor
-55-  Jochem Floor:
Men zou kunnen menen dat een half jaar na dato de (on-topic) argumenten wel zijn gewisseld; daarom bij deze de suggestie aan de redactie dit onderwerp af te sluiten.
Jan
-56-  Jan:
Het zal me niks verbazen als die Linda van Asperen gewoon Christian Houkes zelf is.
inzake het bovenstaande
-57-  inzake het bovenstaande:
Wetboek van Strafrecht (Sr)

Artikel 261 | Sr, Boek 2, Titel 16


1.
Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

2.
Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

3.
Noch smaad, noch smaadschrift bestaat voor zover de dader heeft gehandeld tot noodzakelijke verdediging, of te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het te last gelegde waar was en dat het algemeen belang de telastlegging eiste.
Frederik
-58-  Frederik:
We zien de dagvaarding met genoegen tegemoet...
Roderick
-59-  Roderick:
Hij is weer bezig. Zie onderstaand bericht:

-----------------------------------------

TV-station met tien seconden beeld

Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2006

Hoe hard kun je publicitair in de bus blazen om niets?

In het Amsterdamse Amstel Hotel heeft Telegraaf-journaliste en RTL Boulevard-deskundige Fiona Hering het nieuwe kanaal Vrouw TV gelanceerd.

Vrouw TV is een internetkanaal van Glamour Media. Deze onderneming van Paul van der Linden en Christian Houkes in Arnhem zet in hoog tempo gespecialiseerde IPTV-kanalen op.

De exploitant laat weten: “Vrouw TV zal worden gepresenteerd door boegbeeld en expert in uiterlijk Coco de Meyere. Vrouw TV wordt geproduceerd in samenwerking met de redactie van Vrouw.nl.”

“Daarnaast komt producent Glamour Media met nog een nieuw themagebonden kanaal: Man TV. Acteur Lars Oostveen, bekend uit de Talpa-serie Lotte, zal een prominente rol op het kanaal gaan vervullen.”

Misschien wordt het nog wat, maar voorlopig moet Vrouw.tv het doen met een filmpje van welgesteld acht seconden video. “Hierbij doop ik Vrouw TV. Ik hoop dat het goed gaat”, zo luiden de legendarische eerste woorden van wellicht een duurrecord in negatieve zin van een tv-zender.

Alhoewel, het kan nog minder: wie op 'Man TV' klikt, krijgt niets te zien. Maar niet getreurd, snel zappen naar Concert TV voor belangrijke uitvoeringen of Royalty-tv: “Hét royaltykanaal van Nederland. Royalty TV schenkt aandacht aan belangrijke gebeurtenissen rondom het Koninklijk Huis.”

bron: webpiraat.nl
Frederik
-60-  Frederik:
Haha, overigens vond ik ook het e.e.a. aan informatie over zeer ongewenste bijdragen van een 'anonimeme' gebruiker op Wikipedia:

Beste gebruiker,

Je computer heeft op het internet een adres. Je raadpleegt Wikipedia anoniem, en dus is dit adres het enige wat we van je kennen. Doordat de adressen vaak opnieuw willekeurig worden uitgedeeld, kan het zijn dat je dit leest terwijl het vandalisme eerder door een ander gepleegd is. Ook kan het zijn dat je ongelukkigerwijs het nummer met een vandaal deelt. In dat geval wensen wij je van harte welkom als gebruiker van Wikipedia, voel je vrij en ga je gang!

Maar: als je iemand bent die bewust fouten of beledigende opmerkingen in Wikipedia-artikelen maakte, of bestaande informatie zonder goede reden verwijderde, dan geldt deze waarschuwing: Bij herhaald misbruik wordt dit adres geblokkeerd; je kunt dan niets meer wijzigen. Als er sprake is van ernstig vandalisme kan tegelijk met het plaatsen van deze waarschuwing al een blokkade zijn uitgevoerd. Je kunt oefenen met Wikipedia in de Zandbak. Indien je aan het oefenen was in artikelen, kan het zijn dat dit oefenen als vandalisme werd gezien.

Wikipedia hanteert bewust een zeer open filosofie waarbij iedereen, zelfs zonder registratie, informatie kan toevoegen of wijzigen. Wij nodigen je van harte uit hiervan gebruik te maken. Vandalisme wordt echter snel verwijderd!

Bijdragen:

1. 18 dec 2006 21:22 (CET) niet encyclopedische toevoeging op Lee Towers
2. 18 dec 2006 21:24 (CET) niet encyclopedische toevoeging op Bridget Maasland
3. 22 dec 2006 01:59 (CET) niet encyclopedische toevoeging op Henk van der Meyden
4. 24 dec 2006 02:09 (CET) niet encyclopedische toevoeging op Mariska van Kolck
5. 6 jan 2007 00:06 (CET) niet encyclopedische toevoeging terugplaatsen op Lee Towers
6. 6 jan 2007 22:18 (CET) overbodige dubbele toevoeging op Roos Prommenschenckel
7. 6 jan 2007 22:20 (CET) niet encyclopedische toevoeging op Henny Huisman
8. 6 jan 2007 00:05 (CET) niet encyclopedische toevoeging terugplaatsen op Bridget Maasland
9. 10 jan 2007 21:10 (CET) niet encyclopedische toevoeging terugplaatsen op Wendy van Dijk
* blok 24 uur - Wikipedia is een encyclopedie, geen promotiemedium.
* zie ook Overleg gebruiker:80.57.61.2 en Overleg gebruiker:24.132.174.123

Hallo, gaarne je bijdragen encyclopedisch houden, dus niet allerlei toevoegingen over de gesponsorde “society awards” blijven toevoegen. Hieronder een informatiesjabloon over wat wel en niet de bedoeling is op Wikipedia. Met vriendelijke groet, MoiraMoira 7 jan 2007 10:10 (CET)
Frederik
-61-  Frederik:
Bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:MoiraMoira
Hallo MoiraMoira, dank je wel. Aan dezelfde artikelen, nog meer zelfs, is ook gewerkt door een andere anon Gebruiker:24.132.174.123. Deze plaatst ook overal de stichting Nederland Positief en de Society Award op. Ik ga ze nazoeken en reverten. Waarschijnlijk is dit ook van Houkes, want dit zijn allemaal oudere bewerkingen. Een onderdeel van deze serie is Wall of Fame. Laten we dat artikel staan? --Haarajot Overleg? 7 jan 2007 22:32 (CET)

Ik heb net al een ws op die overlegpagina gehad en wat mij betreft kan je die artikelen over hall of fame etc etc etc gewoon voordragen als niet encyclopedisch. Laat me ff weten of je er uit bent gekomen met het terugdraaien. Dank MoiraMoira 8 jan 2007 19:22 (CET)

Tot nu toe heb ik je reactie hier gemist, vandaar mijn late beantwoording. Alles is teruggedraaid en Wall of Fame is (net) voorgedragen voor verwijdering (deel 1). --Haarajot Overleg? 10 jan 2007 01:26 (CET)

Inmiddels heb ik ook de Majoor Bosshardt Prijs op de verwijderlijst, deel 4, gezet. Voor de Majoor Bosshardt Prijs geldt hetzelfde, wordt uitgereikt tijdens het diner voor het uitreiken van de Society Awards. Groeten, --Haarajot Overleg? 10 jan 2007 20:11 (CET)

Prima! Volgens mij heb je dan al die nep-prijzen wel gehad :-)))) Ik ga strax je nominaties ff bekijken. Dank MoiraMoira 10 jan 2007 20:15 (CET)
Bob van Goscht
-62-  Bob van Goscht:
Nog een initiatief van Houkes en co:

Bron: http://www.nieuwnieuws.nl/a...
Frans Bauer mooiste lach

Fransje Bauer is uitgeroepen tot de Nederlander met de mooiste lach. Hij krijgt de prestigieuze prijs Gouden Lach van de gezaghebbende stichtingen Nederland Positief en United Smile. Deze organisaties willen met de verkiezing (niet lachen) “onderstrepen dat lachen gezond is en bijdraagt aan een positiever Nederland.” Juist ja. Het is om te janken zo positief, die Fransje Bauer. Waar blijft de prijs Donker Cynisme Rules van de stichting Positief Nederland Val Lekker Kapot?
Jan
-63-  Jan:
Ik las elders dat er 400.000 (!!!!!) mensen gestemd hebben. Wie dat gelooft is gek.
-64-  :
Bob,je hebt me daar een idee. Een Stichting Nederland Negatief. Niks dat positivisme, optimisme, gewoon godverdome sjaggerijning en daar eerlijk over ook. Huppetee, wie schrijft de statuten?
Roderick
-65-  Roderick:
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid ... !?

Bron: http://www.fm-platform.nl/c...

Wall of Fame: oprecht ideëel of vanity-project?
05-07-2006
Auteur: Hans Hulst

Op 23 juni onthulde stichting Nederland Positief in de Amsterdamse Zuiderkerk de Wall of Fame, een muur waarop bekende Nederlanders die zich inzetten voor goede en maatschappelijke doelen worden geëerd. Initiatiefnemer Christian Houkes ziet in de muur een toeristische trekpleister en een stimulans voor het publiek om ook een steentje bij te dragen. Maar hoe oprecht is Houkes eigenlijk?

Op het eerste gezicht een leuk idee: een Wall of Fame met een maatschappelijk verantwoord randje. Maar bij nadere bestudering van de muur valt op dat er wel erg veel in de versukkeling geraakte BN-ers opstaan, die wel wat publiciteit kunnen gebruiken. Wat beoogt de Stichting Nederland Positief eigenlijk met haar Wall of Fame? Stichting Nederland Positief-directeur Christian Houkes: “Ons unieke initiatief heeft als doel om in Nederland een plek te creëren waar mensen inspiratie op kunnen doen, gestimuleerd worden om zelf ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Bijvoorbeeld als vrijwilliger. De Gemeente Amsterdam ondersteunt de muur. Zelf zien we de Wall of Fame ook als potentiële toeristische trekpleister.”

Vraagtekens
De eerste BN-ers op de muur zijn geselecteerd door het stichtingsbestuur. Tussen de bekende Nederlanders onder andere namen als Majoor Bosshardt, Ronnie Tober, Emile Ratelband en Willibrord Frequin. Daarnaast figureren ook Job Cohen en Johan Cruijff op de muur. De BN-ers hebben gemeen dat ze zich inzetten voor goede- en maatschappelijke doelen. Houkes: “Bij iemand als Emile Ratelband zullen sommigen wel hun vraagtekens zetten, maar hij heeft maatschappelijk goed werk verricht door de duizenden mensen die hij gemotiveerd heeft. Overigens is het de bedoeling dat het Nederlandse publiek bij de volgende ronde via onze website kan gaan stemmen welke BN-ers er op de Wall of Fame moeten komen.”

Ijdelheid
Meer aandacht voor het werk van goede doelen is prima. Maar in hoeverre is dat ook echt de primaire doelstelling van Stichting Nederland Positief? Een rondje Google leert dat Christian Houkes, die zich societyreporter noemt, wel erg veel initiatiefjes van de grond heeft getild waarbij BN-ers betrokken zijn, en hij prominent op foto's figureert in zijn beste pak. In internetfora wordt bovendien gewaarschuwd voor Houkes, die een ‘spoor van vernieling' zou hebben achtergelaten en nogal vaak in de KvK-registers figureert. Daarnaast heeft Houkes zich in het verleden geafficheerd met beroepspias en aandachtstrekker Johan Vlemmix. Deze Vlemmix noemde zich bij die gelegenheden Minister van Feest, terwijl Houkes zich opwierp als Staatssecretaris van Societyzaken. Serieus is anders.

Onze voorzichtige conclusie: Houkes lijkt zijn initiatieven vooral te zien als bruikbaar vehikel om zichzelf als publiek persoon te profileren. Of de goede doelen sector bij dergelijke ijdelheid nou direct gebaat is?
Wilfred
-66-  Wilfred:
Goh, onderstaand bericht laat de heer Houkes wel heel goed kennen! Schande eigenlijk dat de gemeente A'dam ooit met hem in zee is gegaan!

Groet,

Wilfred
Bron: herschenscheet.nl

http://www.hersenscheet.com...

Mediageile ‘reporter’ dreigt met rechter

Christian Houkes heeft het maar druk. De immer strak in het pak gestoken zelfbenoemde society reporter tilde tientallen initiatiefjes van de grond voor het goede doel. Hoewel, Houkes lijkt vooral opgewonden te raken van zijn foto in de krant. En dan liefst terwijl hij zichzelf tegen uitgerangeerde BN-ers aanvlijt (zie ook hier). Vandaag besloot Houkes zijn naam eens in te tikken bij Google. Hij vond onder andere een weinig vleiend artikel in filantropievakblad FM. Waarop de aartspositivo de redactie nu dreigt met een heuse rechtszaak. Mag dat wel van de sociale dienst, meneer Houkes?
jim
-67-  jim:
houkes is een eng mannetje die nog nooit gewerkt heeft maar wel met bn-ers op de foto gaat. houkes is mediageil. bovendien spoort hij niet.
Jane
-68-  Jane:
waarschijnlijk een kronkel in zijn hersens die hem laat denken een Bekende Nederlander te zijn. Nu een Major Boshart award, is dat zijn volgende slachtoffer om de media mee te halen met puur uit egen belang
anoniem
-69-  anoniem:
Wall of Fame: oprecht ideëel of vanity-project?
05-07-2006
Auteur: Hans Hulst

Op 23 juni onthulde stichting Nederland Positief in de Amsterdamse Zuiderkerk de Wall of Fame, een muur waarop bekende Nederlanders die zich inzetten voor goede en maatschappelijke doelen worden geëerd. Initiatiefnemer Christian Houkes ziet in de muur een toeristische trekpleister en een stimulans voor het publiek om ook een steentje bij te dragen. Maar hoe oprecht is Houkes eigenlijk?
Op het eerste gezicht een leuk idee: een Wall of Fame met een maatschappelijk verantwoord randje. Maar bij nadere bestudering van de muur valt op dat er wel erg veel in de versukkeling geraakte BN-ers opstaan, die wel wat publiciteit kunnen gebruiken. Wat beoogt de Stichting Nederland Positief eigenlijk met haar Wall of Fame? Stichting Nederland Positief-directeur Christian Houkes: “Ons unieke initiatief heeft als doel om in Nederland een plek te creëren waar mensen inspiratie op kunnen doen, gestimuleerd worden om zelf ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Bijvoorbeeld als vrijwilliger. De Gemeente Amsterdam ondersteunt de muur. Zelf zien we de Wall of Fame ook als potentiële toeristische trekpleister.”

Vraagtekens
De eerste BN-ers op de muur zijn geselecteerd door het stichtingsbestuur. Tussen de bekende Nederlanders onder andere namen als Majoor Bosshardt, Ronnie Tober, Emile Ratelband en Willibrord Frequin. Daarnaast figureren ook Job Cohen en Johan Cruijff op de muur. De BN-ers hebben gemeen dat ze zich inzetten voor goede- en maatschappelijke doelen. Houkes: “Bij iemand als Emile Ratelband zullen sommigen wel hun vraagtekens zetten, maar hij heeft maatschappelijk goed werk verricht door de duizenden mensen die hij gemotiveerd heeft. Overigens is het de bedoeling dat het Nederlandse publiek bij de volgende ronde via onze website kan gaan stemmen welke BN-ers er op de Wall of Fame moeten komen.”

Ijdelheid
Meer aandacht voor het werk van goede doelen is prima. Maar in hoeverre is dat ook echt de primaire doelstelling van Stichting Nederland Positief? Een rondje Google leert dat Christian Houkes, die zich societyreporter noemt, wel erg veel initiatiefjes van de grond heeft getild waarbij BN-ers betrokken zijn, en hij prominent op foto's figureert in zijn beste pak. In internetfora wordt bovendien gewaarschuwd voor Houkes, die een ‘spoor van vernieling' zou hebben achtergelaten en nogal vaak in de KvK-registers figureert. Daarnaast heeft Houkes zich in het verleden geafficheerd met beroepspias en aandachtstrekker Johan Vlemmix. Deze Vlemmix noemde zich bij die gelegenheden Minister van Feest, terwijl Houkes zich opwierp als Staatssecretaris van Societyzaken. Serieus is anders.

Onze voorzichtige conclusie: Houkes lijkt zijn initiatieven vooral te zien als bruikbaar vehikel om zichzelf als publiek persoon te profileren. Of de goede doelen sector bij dergelijke ijdelheid nou direct gebaat is?
onbekend
-70-  onbekend:
Christian Houkes
Van Wikipedia
Ga naar: navigatie, zoek
Christian Houkes

Christian Houkes is een Nederlands entertainment journalist en 'societyfanaat'. Hij is initiatiefnemer van projecten die zich ten doel stellen een positief Nederland te bevorderen en in de regel omgeven worden door veel glitter en glamour. Als voorzitter van de stichting 'Nederland Positief' heeft Houkes verschillende oorkondes, awards en andere prijzen uitgereikt aan bekende Nederlanders die op enigerlei wijze hebben bijgedragen aan een positief Nederland. Houkes was samen met Johan Vlemmix betrokken bij de Partij van de Toekomst, waarin de Vlemmix de rol van 'minister voor feest' op zich nam en Houkes fungeerde als 'Staatssecretaris van Societyzaken. In Amsterdam heeft de stichting Nederland positief een 'Wall of Fame' geopend in de Zuiderkerk, alwaar de portretten van bekende Nederlanders prijken die zich 'actief hebben ingezet voor een positiever Nederland'.

Kritiek

Vooral het laatste project - de Wall of Fame - kwam Christian Houkes op ferme kritiek te staan. Via het discussieplatform op amsterdamcentraal.nl uitten bewoners hun ongenoegen over het project dat zich in hun ogen louter richt op bekende Nederlanders en de bijdrage van vrijwilligers in de wijk onvermeld laat. Het filantropentijdschrift FM schreef in een artikel - gepubliceerd in juli - dat Houkes 'zijn initiatieven vooral lijkt te zien als bruikbaar vehikel om zichzelf als publiek persoon te profileren'. Het tijdschrift vroeg zich af 'of de goede doelen sector bij dergelijke ijdelheid nou direct gebaat is'. Volgens de web- en nieuwslog Hersenscheet heeft Houkes hierop gedreigd de auteur en het tijdschrift een proces aan te doen wegens smaad en laster.
Jan
-71-  Jan:
Houkes is weer eens in het nieuws hoor! Deze keer een rel over het graf van wijlen Majoor Bosshardt! Wat schofterig! Zie de Telegraaf:
http://www.telegraaf.nl/bin...
JEAN PIERRE
-72-  JEAN PIERRE:
Jan, ik heb het artikel even gelezen, en je word er echt niet goed van. Laat de naam aub voor altijd verbonden (in welke vorm dan ook) aan het Leger des Heils!! Goed opgemerkt van je,
Nederland Positief
-73-  Nederland Positief:
Nederland Positief reageert op Telegraafbericht Majoor Bosshardt Prijs

ARNHEM, 20070719 — Nederland Positief reageert middels een brief aan de stichting Majoor Bosshart Prijs op het artikel van De Telegraaf van vandaag over de Majoor Bosshardt Prijs. Er is in het geheel geen sprake van een tegenstelling of zelfs maar onenigheid over deze prijs tussen Nederland Positief en de stichting. Nederland Positief betreurt het dat dit artikel ten onrechte een verkeerd beeld geeft van deze prijs. Hieronder volgt in extenso de tekst van de brief die de
bestuursvoorzitter van Nederland Positief vandaag aan de Stichting Majoor Bosshardt Prijs heeft geschreven.

Aan het Bestuur van de Stichting Majoor Bosshardt Prijs voor een-betere-samenleving,

Geacht Bestuur,

Hierbij neem ik afstand van hetgeen heden in het artikel in de Telegraaf over de Majoor Bosshardt Prijs wordt geschreven. Er is geen sprake van een vermeende tegenstelling of zelfs onenigheid over deze prijs tussen Nederland Positief en uw Stichting.

Conform de oprichtingsakte van uw Stichting, de dato 15 december 2006, - dit in overeenstemming met Majoor Bosshardt zelve - zal uw Stichting in de toekomst (alleen) zorg dragen voor deze Prijs.

Daarvoor zal zij ondermeer een adviesraad vormen en een veelzijdige jury samenstellen, waarmede u nog bezig bent. Conform de statuten is er een openbare openstelling voor het aanmelden van kandidaten.

Ook weet ik van u, dat u zulks in overleg met de Majoor, het Leger des Heils in de drie Beneluxlanden daarbij nauw zult betrekken, hetgeen een mooie uitstraling van het Leger des Heils in de drie landen kan krijgen. U heeft daarover in uw condoleance aan het Bestuur van het Leger des Heils geschreven.

Ik betreur het dat door dit artikel ten onrechte een foutieve beeldvorming rond deze Prijs opgeroepen wordt.

Ik wens u tot slot veel succes toe met de activiteiten van uw Stichting.

Met positieve groet,

Christian Houkes

Voorzitter Stichting Nederland Positief
Leslie
-74-  Leslie:
En daar hebben we Christian Houkes weer. Was dat niet die figuur die overal Stichtingen opzet en er dan vandoor gaat met van alles en nog wat?
Jan
-75-  Jan:
Beste Christian,
Wanneer ga je nu eens een BAAN zoeken ipv stichtingen, bekende nederlanders, modellen en wijlen heilsoldaten oplichten met mooie praatjes waar uiteindelijk niets maar dan ook echt níets uitkomt.
inzake het bovenstaande
-76-  inzake het bovenstaande:
Wetboek van Strafrecht (Sr)

Artikel 261 | Sr, Boek 2, Titel 16
1.
Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

2.
Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

3.
Noch smaad, noch smaadschrift bestaat voor zover de dader heeft gehandeld tot noodzakelijke verdediging, of te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het te last gelegde waar was en dat het algemeen belang de telastlegging eiste.
yanny scutt
-77-  yanny scutt:
De Majoor was oud en heeft nu RUST.

Christian Houkes is nog lang niet van ons af!

Groet; Yanny
inzake het bovenstaande:
-78-  inzake het bovenstaande::
Wetboek van Strafrecht (Sr)

Artikel 261 | Sr, Boek 2, Titel 16
1.
Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

2.
Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

3.
Noch smaad, noch smaadschrift bestaat voor zover de dader heeft gehandeld tot noodzakelijke verdediging, of te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het te last gelegde waar was en dat het algemeen belang de telastlegging eiste.
Jochem Floor
-79-  Jochem Floor:
En dit slaat op... ???????

Advies aan 'inzake het bovenstaande': Probeer het eens met bijbelcitaten.
Poepoog
-80-  Poepoog:
Mensen die het wetboek uit hun hooft kennen zijn er meestal niet vies van om het zelfde wetboek te schenden !!!! Het zijn meestal advocaten, rechters etc. die bij de hoeren lopen, of erger, dingen van het internet plukken die niet van hun leeftijd zijn !!!!
Poepoog
-81-  Poepoog:
Let niet op de typefout moet natuurlijk hoofd zijn, anders krijg je daar weer gelul over !!!!
JEAN-PIERRE
-82-  JEAN-PIERRE:
Kan deze hele topic niet gewoon gesloten worden? Ik word er een beetje moe van!!Laat de Majoor lekker met rust!
inzake het bovenstaande:
-83-  inzake het bovenstaande::
inzake het bovenstaande:

Wetboek van Strafrecht (Sr)

Artikel 261 | Sr, Boek 2, Titel 16
1.
Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

2.
Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

3.
Noch smaad, noch smaadschrift bestaat voor zover de dader heeft gehandeld tot noodzakelijke verdediging, of te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het te last gelegde waar was en dat het algemeen belang de telastlegging eiste.
Barend
-84-  Barend:
Bron: wikipedia

Society spammer

* Beschrijving: Vanaf een gebruikersaccount en diverse IP-adressen wordt door/namens de self-proclaimed societyjournalist Christian Houkes promotie bedreven voor de door deze persoon bedachte diverse prijzen als Society Award, Oorkonde Stichting Nederland Positief, Majoor Bosschardtprijs, Gouden Lach / Nederlander met de mooiste lach e.d. door pagina's er over aan te maken en die prijzen op alle mogelijke pagina's van bekende Nederlanders te plaatsen.
* Aangemaakte gebruikersnaam: Nieuws van Nederland (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek).
* Gebruikte IP-adressen: 24.132.174.123 (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek); 80.57.50.5 (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek); 80.57.61.2 (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek) en 213.160.253.114 (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek).
* Te monitoren pagina's: 2005, Job Cohen, André van Duin, Anton van der Geld, Bridget Maasland, Chriet Titulaer, Daphne Deckers, December 2005, Emile Ratelband, Frans Bauer, Gallyon van Vessem, Hans Wiegel, Henk van der Meyden, Henny Huisman, Huis ter Duin, In het nieuws, Inge de Bruijn, Johan Cruijff, Jan des Bouvrie, Johan Cruijff, Johan Vlemmix, Karel Aalbers, Karin Bloemen, Lee Towers, Lijst Ratelband, Lijst van prijzen, Majoor Bosshardt, Marijke Helwegen, Mariska Hulscher, Mariska van Kolck, Mies Bouwman, Millennium, Phia Baruch, Positief, Richard Krajicek, Robert ten Brink, Rodrigo Otazu, Ronald Kolk, Ronnie Tober, Roos Prommenschenckel, Rozendaal, Sandra Reemer, Wendy van Dijk, Willeke Alberti, Willibrord Frequin, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Zuiderkerk (Amsterdam).
* Te monitoren tegen heraanmaak: Awards, Christian, Christian Houkes, Ferraro, Graziella, Houkes, Innovatieprijs, Jaro van Meerten, Majoor Bosshardt Prijs, Millennium Award, Nationale innovatieprijs, Nederland Positief, Noorlander, Society, Society Awards, Wall of Fame.
* Periode: 25 februari 2006 tot 4 juli 2007
hahahaha
-85-  hahahaha:
HAHAHAHA HHAHA HAHAHHAHA HAHAHAHHA......HAHAHAH AHHAHAHA HAHHHAHAH........AHAHHAHAHAH HAHAHA HAHHAHAHA HAHAHA HAHAHAH HAHAHAHA,..........HAHAHAH AHHAHAHA............AHAHAHA HHAHAHAHAHAH HAHAHAHAH HHAHAHAH AHAHAHAHHHA...............................

GET A LIFE!!!!!!HAHAHAHAHA
Gerard
-86-  Gerard:
Nederland Positief...?
Zaterdagmiddag, 13.15 uur. Mijn mobiel gaat.

“Goedemiddag mevrouw, ik bel namens onderzoeksbureau huppeldepup. Wilt u meedoen aan een onderzoekje over het luisteren naar de radio?”

Normaal gesproken hou ik niet zo van telefonische enquêtes. Zeker niet als het onderzoeksbureau in kwestie me mobiel belt en verzuimt te vragen of het telefoongesprek schikt. Dit telefoontje maakt me echter nieuwsgierig. Want als radiomaakster ben ik bovenmatig geïnteresseerd in alles dat met radio te maken heeft, en zeker in luisteronderzoekjes - al was het alleen maar om die ene jongere te zijn die naar Radio 1 luistert.

“Luistert u wel eens naar de radio, mevrouw?”
“Ja. Naar Radio 1.”
“En luistert u ook wel eens naar andere zenders?”
“Soms naar muziekzenders, maar toch wel het meest naar Radio 1.”
“Goed, dank u wel. Dan nu vraag twee. Ik noem de namen van tien bekende Nederlanders op, en of u dan wilt zeggen of zij naar uw mening een mooie lach hebben.”

Stomverbaasde stilte.

“Maar... u doet toch onderzoek naar radio luisteren? Deze vraag heeft daar niets mee te maken!”
“Tja, onze opdrachtgever...”
“Wie is uw opdrachtgever? Dat mag u vast niet zeggen?”
“Jawel hoor, dat is Nederland Positief. Wij onderzoeken welke BN'er de mooiste glimlach van Nederland heeft en die krijgt een bokaal.”

Ik ben even sprakeloos.

“Waarom vraagt u mij mee te doen aan een onderzoek naar radio luisteren, als u eigenlijk iets heel anders wilt weten?! Die eerste vraag was alleen maar een lokkertje. Zodat ik zou denken dat u een serieus onderzoek doet.”
“Maar dit is ook een heel serieus onderzoek!”
“Oh ja? Nou, laat de namen van die Nederlanders maar eens horen dan!”

Ik had nog gehoopt op een verrassend lijstje. Maar nee. Het gaat weer eens over de Borsato's, Bauers en Yolantes van deze samenleving.

Nou ben ik op zich best een positief mens. En tegen de campagne Nederland Positief (die voor mij overigens nieuw was) heb ik (na lezing van de website) niet per se iets (hoewel Frans Bauer in 2007 zowel verkozen is tot Positiefste Nederlander als tot de man met de Gouden Lach - maar het idee is sympathiek).

Tegen de onderzoeksmethodes van Nederland Positief heb ik wel wat. Denkt Nederland Positief dat de gemiddelde Nederlander debiel is? Ik ben vast niet de enige die gistermiddag gebeld werd met de vraag of ik mee wilde doen aan een enquête naar radio luisteren. Slimme binnenkomer hoor, voorzitter van Nederland Positief Christian Houkes (who the f*ck, trouwens?!). Maar wel héél doorzichtig.

Wilt u Nederland in het algemeen en mij in het bijzonder positief houden, meneer Christian Houkes, zou u zich dan voortaan willen bedienen van de open kaart-onderzoeksmethode? Dus gewoon zeggen waar het om gaat? Dan hoef ik mijn zaterdagmiddag niet meer te laten verpesten door dit soort onzin.

Overigens: ík ben wél geïnteresseerd in de uitkomsten van uw eerste vraag. Ik verzoek u dan ook ze in plaats van aan de prullenbak, aan mij toe te vertrouwen. Dank.
Jos
-87-  Jos:
Chris is een vrolijke vent en bedoelt het allemaal goed. Ik ken hem nog van lang geleden.
Marc Oris
-88-  Marc Oris:
Ongelooflijk dat deze discussie na bijna twee jaren nog steeds verder gaat... Zo'n klein mannetje als Mr. Houkes verdient deze aandacht niet, het geeft hem gewoon een kik. Als je op Google zijn naam intikt krijg je genoeg forums te zien waarop duidelijk gemaakt word wat voor een leegloper mr. Houkes wel is. Hij zou beter werk gaan zoeken ipv heel de dag op het internet te zitten surfen om zichzelf via schuilnamen te verdedigen en op te hemelen. Mr. Houkes is een gevaarlijke egotripper die dringend psychiatrische hulp nodig heeft...en ik kan het weten want ben zelf arts en heb ook al een 'frats' met Mr. Houkes voorgehad.
Langs deze weg (en ik zal hiervoor eveneens andere wegen bewandelen) wil ik gans positief nederland incl. alle BN'ers vragen hun naam niet te beschadigen door deze te laten besmeuren met de naam C. Houkes.
Mvg
sherlock holmes
-90-  sherlock holmes:
Die meneer Houkes lijdt aan hoogmoedswaanzin. Hij heeft het over de beroemde kunstenares Ineke Budel. Wat een leugenaar. Ten eerste is zij geen kunstenares en beroemd, maar gewoon zijn moeder. Het moet niet gekker worden. Laat hij maar eens een positiviteitsprijs uitreiken aan de vele vrijwilligers die zich jarenlang belangeloos inzetten in plaats voor al die snobs die graag in de picture staan
Jan
-91-  Jan:
Arme Christiannetje is aan het huilen....

http://www.depers.nl/entert...
Tsja, boontje komt om zijn loontje!
MB
-92-  MB:
Deze week wordt hij dus ontmaskerd… Bekende sterren laten zich uit over zijn activiteiten waarbij hij iedereen aan het oplichten is en nooit betalen gaat. Zie weekblad Weekend, pagina 18
Thijs Roes
-93-  Thijs Roes:
Ik zou de Weekend toch eigenlijk nooit willen nemen als serieuze nieuwsbron.

Heb die Christian een paar keer ontmoet, en volgens mij heeft ie niets dan de beste bedoelingen. Zijn manier (het laten opdraven van alles en iedereen die zich BN-er wil noemen, maakt niet uit hoe plat) is niet de mijne, maar het is een bijzonder vriendelijke, innemende jongen.

Dat dat niet begrepen wordt, snap ik best. Het is makkelijk om hem weg te zetten als een oppervlakkig kereltje. Maar een oplichter...? Nehh, dat niet.
Arnoud de Jong
En met deze positieve en opbeurende woorden aan het adres van de heer Houkes sluiten wij dit inmiddels buitengemeen saaie onderwerp.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.