Home > > Ajax - ADO

Ajax - ADO

In Het Parool, gisteren: “De Mobiele Eenheid betrad het vak met de Haagse supporters, maar werd fel aangevallen en trok zich na korte tijd terug.”

Huh!?

De ongeregeldheden die ontstonden tijdens de wedstrijd Ajax – ADO Den Haag waren nauwelijks een verrassing te noemen. Toch kon het, vreemd genoeg, gebeuren dat de ADO supporters al lange tijd voor de wedstrijd en tijdens de hele eerste helft en de rust, hun eigen gang konden gaan. Ze riepen urenlang racistische leuzen en gooiden bier, koffie, urine, stoelzittingen en vuurwerk naar de supporters in het ondergelegen vak, die moesten uitwijken naar een ander vak of uit protest naar huis gingen. Er werd in eerste instantie geen enkele actie ondernomen. Wederom was de gewone supporter de dupe van een stelletje gewetenloze relschoppers.

PvdA en CDA riepen Job Cohen terecht op om harder op te treden tegen de supporters die aanhoudend racistische leuzen roepen. Zij vinden dat burgemeesters en de KNVB verantwoordelijk zijn voor het in de hand houden van voetbalwedstrijden.

Maar waarom niet ook de clubs zelf wat meer verantwoordelijkheid geven? Op de site van ADO Den Haag wordt verslag gedaan van de wedstrijd. In de uitgebreide rapportage wordt slechts met één zinnetje een indirecte link gelegd naar de ongereldheden: “Volgens het nieuwsportaal (nu.nl) werd het duel na de pauze ontsierd door kwetsende spreekkoren waarop de ME een poging deed om orde op zaken te stellen in het vak met Haagse supporters”.

Het lijkt mij een goede zaak als de informatiebron van de supporters, van welke club dan ook, niet zo laf en schijnheilig zou zijn. Misschien dat we op die manier de eindeloze trots van dergelijke relschoppers een klein beetje om zouden kunnen buigen naar schaamte, in plaats van de trots in stand te houden.


Een reactie op "Ajax - ADO"

robink
-1-  robink:
wtf

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.