Home > > NuAdam's Herts gaat vrolijk verder

NuAdam's Herts gaat vrolijk verder

Een nieuw seizoen, een nieuw bericht over de heer Herts van wijlen site NuAdam.nl. Deze week viel bij de redactie een mailtje van Otto(*) op de deurmat. Hij had onlangs zijn kamer op Hyves te huur gezet voor 550 euro, zodat zijn kennissen er naar konden kijken. Tot zijn verbazing kreeg hij daarna mailtjes binnen van volslagen vreemden, die vroegen of zijn kamer van 400 euro nog beschikbaar was.

Waar kennen we dat eerder van? Juist. Ondergetekende maakte vorig jaar hetzelfde mee met de site NuAdam. Mijn (met toestemming) onderverhuurde huis stond opeens op de sms-dienst van ene meneer Herts uit Eindhoven. Onder een andere prijs, onder een andere omschrijving. De Dienst Wonen trok, mede door mijn klacht, de vergunning van NuAdam in om nog langer als woningbemiddelingsbureau op te treden, en Herts kreeg een dwangsom opgelegd. Verdergaan met zijn louche site, zou hem flink wat geld kosten. NuAdam is inmiddels uit de lucht, maar Herts gaat inmiddels vrolijk verder op de site http://www.huurkamermakelaar.com/.

Wie nu denkt dat deze nieuwe site met een pennenstreek uit de lucht kan worden gehaald, komt bedrogen uit. Herts en de Dienst Wonen zijn namelijk nog steeds in een juridische strijd verwikkeld over Herts' eerste site NuAdam. Herts houdt namelijk vol dat zijn sms-dienst helemaal geen vergunning nodig heeft. Een argument waar de rechter gevoelig voor was.

"Volgens ons is die vergunningplicht er juist om ongewenste activiteiten als deze te verminderen," laat Marnix Bolkestein van de Dienst Wonen aan Amsterdam Centraal weten. "Maar de rechter wilde in het kort geding niet zonder meer een beslissing nemen over de diensten van Herts." In een bodemprocedure wordt nu uitgezocht of Herts vergunningplichtig is of niet. En daar gaat een hoop tijd overheen. "Ik verwacht dat het nu niet lang meer duurt voordat we een uitnodiging krijgen van de rechtbank," aldus Bolkestein, die blij is met de melding van Otto over zijn ervaringen.

Woningbemiddelingsbureaus als Direct Wonen vallen wel degelijk onder de vergunningplicht, en de rechter besliste eerder al dat een dienst als Kamernet.nl er ook onder valt. SMS-diensten die eigenlijk slechts een doorgeefluik zijn voor (al dan niet echte) huuradvertenties zijn blijkbaar een juridisch novum.

Otto zal voorlopig dus zelf de gedupeerden van Herts op de hoogte moeten stellen van de praktijken van Herts, die overigens dezelfde trucjes uithaalt in de modellenwereld.

Wordt wederom vervolgd.

* Achternaam bekend bij redactie.

trefwoorden.
nieuwer:
Opstopping

twaalf reacties op "NuAdam's Herts gaat vrolijk verder"

John Zwart
-1-  John Zwart:
Marnix Bolkestein was zojuist op de radio. (Radio 1), wegens een andere klacht over een woningverhuursite die een wanhopige dame belazerd had. Fake aanbiedingen van niet bestaande woningen in Amsterdam. Site bleek eigendom van twee... “studentes”. (Het lijkt wel een beetje op de situatie waar men zich beklaagt over alwéér de fiets die gejat is en vervolgens een andere gejatte fiets “koopt” van een junk.)
Die Bolkestein maakte weinig indruk op mij: veel wollig taalgebruik a-la-ambtenarenjargon, veel “zeg maars”, weinig stevigheid uitstralend, “zeg maar”: geen kordate man... dus.
Die alleen maar wist aan te raden te controleren of een aanbieder op zijn site als “vergunninghouder” staat vermeld. “wat hem de mogelijkheid geeft deze in te trekken na ontvangst van klachten”. Dus nog steeds geen controle vooraf bij vergunningsverstrekking.
Zo zal het kwaad steeds blijven bestaan, met of zonder Bolkestein dus.
Bart
-2-  Bart:
Go, zit die smeerlap nog steeds in in de nor? Ik dacht dat de belastingdienst hem ook al gepakt had..
Enfin, effe stevig aanpakken: stuurt allen een mail via de 'contact'pagina op bovengemelde website dat John Herts een **** is of zoiets, en de site loopt gegarandeerd vast...
Bart
-3-  Bart:
herstel: nog steeds NIET
Arnoud de Jong
“Go, zit die smeerlap nog steeds niet in in de nor?”

Mja, zo werkt dat. Dat deze meneer een onrechtmatig handelende smeerkees is, is duidelijk. De vraag is echter of hij in dit geval ook iets strafbaars doet. Het onderscheid tussen civiel- en strafrecht is niet altijd even helder...
John Zwart
-5-  John Zwart:
Preventief handelen door de Dienst Wonen lijkt mij effectiever - met het wapen van zorgvuldigheid bij vergunningverstrekking - juridische procedures zijn altijd dweilen achteraf.
Bart
-6-  Bart:
@ John: de Dienst Wonen is in dergelijke gevallen ook alleen maar uitvoerder van bestaand beleid..
Dat zou dus aangescherpt moeten worden door de wetgever, wat op zich niet zo moeilijk is, helaas hebben alleen GroenLinks en de SP zich uitgesproken voor het aanscherpen van de regelgeving v.w.b. het verhuren van woningen/kamers in de particuliere sector.
Daarnaast is er natuurlijk het strafrechtelijke traject: iemand die willens en wetens kamers aanbiedt (tegen betaling), die niet beschikbaar zijn of niet bestaan, zou naast de 'pluk ze wet' (terugvorderen crimineel vermogen), ook gewoon celstraf dienen te krijgen, met als strafmaat de duur van de misleidende aanbiedingen...
Sarina
-7-  Sarina:
Beste heren,

Ik heb via die site en de oude site Nuadam.nl juist wel gewoon op een nette manier voor een redelijk bedrag een kamer kunnen krijgen. Ik heb er nu nog profijt van. Ik vind het vrij duidelijk wat er op die sites stond en staat. Voor diensten moet je nu eenmaal een klein bedrag betalen en las je je afmeldt, dan houdt het geoon op. Verder lijkt het me onverantwoord om al te voorbarig, terwijl de zaak thans verwikkeld is in een civiele procedure,te spreken over oplichtingspraktijken. Laat de rechter eerst uitspraak doen alvorens http://www.amsterdamcentraa... een conclusie in de mond gaat nemen.

In ieder geval, ik ben erg blij met mijn eerlijke kamer!
Sarina
-8-  Sarina:
Beste heren,

Ik heb via die site en de oude site Nuadam.nl juist wel gewoon op een nette manier voor een redelijk bedrag een kamer kunnen krijgen. Ik heb er nu nog profijt van. Ik vind het vrij duidelijk wat er op die sites stond en staat. Voor diensten moet je nu eenmaal een klein bedrag betalen en als je je afmeldt, dan houdt het gewoon op. Verder lijkt het me onverantwoord om al te voorbarig, terwijl de zaak thans verwikkeld is in een civiele procedure (wat ik hierboven lees),te spreken over oplichtingspraktijken. Laat de rechter eerst uitspraak doen alvorens http://www.amsterdamcentraa... een conclusie in de mond gaat nemen. Wat voor journalistiek is dat nu weer???

In ieder geval: ik ben erg blij met mijn eerlijke kamer!En het heeft me niet eens veel gekost, omdat ik nu eenmaal een nauwlettende student ben, die eerst kijkt hoe ze zich kan afmelden alvorens me aan te melden op een betaalsite!
Sarina
-9-  Sarina:
Ik heb via die site en de oude site Nuadam.nl juist wel gewoon op een nette manier voor een redelijk bedrag een kamer kunnen krijgen. Trouwens, vrienden van mij ook! Ik heb er nu nog profijt van. Ik vind het vrij duidelijk wat er op die sites stond en staat. Voor diensten moet je nu eenmaal een bedrag betalen en als je je afmeldt, dan houdt het incasseren gewoon op.

Verder lijkt het me onverantwoord om al te voorbarig, terwijl de zaak thans verwikkeld is in een civiele procedure (wat ik hierboven lees en als waar aanmerk),te spreken over oplichtingspraktijken. Laat de rechter eerst uitspraak doen alvorens http://www.amsterdamcentraa... een conclusie in de mond gaat nemen. Wat voor journalistiek is dat nu weer???

In ieder geval: ik ben erg blij met mijn eerlijke kamer!En het heeft me niet eens veel gekost, omdat ik nu eenmaal een nauwlettende student ben, die eerst kijkt hoe ze zich kan afmelden alvorens haar aan te melden op een betaalsite!

Wat een ongefundeerde kletskoek!!!!
-10-  :
Ach lul nou niet Sarina, of moet ik simpelweg John Herts zeggen? Reacties onder een valse naam heb je hier al eerder achtergelaten, en je dramatisch kinderachtige schrijfstijl verraadt je ditmaal opnieuw.

Als je eens op zou houden met het geld kloppen uit mensen hun zakken, dan zou misschien je naam een betere wending krijgen.

Ik was er toch zelf getuige van man, hoe je mij een beetje ging vertellen hoe mijn huis eruitzag en hoe dat verhuurd moest worden? MIJN huis, JOUW stompzinnige advertentie.

Wees eens een man, in plaats van zo'n schlemiel. Op dit moment verdien je je centen met slappe kletskoek waar eenvoudig doorheen te zien is.

Ik had vorige week nog het meisje aan de lijn die zich zogenaamd op jouw site zou hebben ingeschreven als model. In haar geval heb je ook nog eens identiteitsfraude gepleegd. Voordat ze rekeningen van je ontving, had ze nog niet eens ooit van je site gehoord.
Bart
-11-  Bart:
Goed zo, Thijs, even vet uithalen, dit is duidelijk het digitale handschrift van Hertz, geen twijfel mogelijk!
(volgens mij heeft die Hertz ooit voor een 2e rangs advertentieblaadje gewerkt: ik had ooit haaruitval...)
Anyway: Hertz, stoppen met deze vuile praktijken!
Bart
-12-  Bart:
Eh, Thijs, Hertz moet natuurlijk John Herts zijn, dit was eigenlijk alleen maar om geen claims, zie vroegere reacties van Arnout de J.:)) te krijgen... Voor Herts ben ik niet bang, hoop dat deze schoft a.s.a.p. opgepakt wordt wegens fraude... En blijf alle andere louche websites van Herts publiceren!!!
Ben zelf ooit gepakt door dit soort lieden, vandaar m'n gretigheid om schurken als Herts te pakken..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.