De geur van hennep

Foto: Dave H via Flickr.

Dáár verheug ik me nou op: Amstelveners krijgen deze week de hennepgeurkaart in de bus. Dat is een kraskaart waarmee je kunt ontdekken hoe het ruikt wanneer er een hennepkwekerij in de buurt gevestigd is. U begrijpt, op mijn dagelijkse ommetje steek ik die kraskaart voortaan in m'n zak.
De geurkaart werd drie jaar geleden al geïntroduceerd door netbeheerder Stedin. Die verwachtte dat de burgers daarmee de drugspanden in hun omgeving zouden opsporen en melden bij politie, brandweer of de netbeheerder.

Driekwart van de 30.000 mensen gaf toen aan de kaart gelezen en gebruikt te hebben. Waarschijnlijk betekent dit alleen dat ze even hebben zitten krassen en snuiven, maar vooruit. Negentig procent van de mensen die hennep-onraad roken belden voorheen al de politie.

Kijk uit voor die vrouw bij de dokter!

Waardering Zorgkaart De verhuizing naar een andere gemeente bracht met zich mee dat ik een nieuwe huisarts moest zoeken. Het bleek nog niet eenvoudig. Ik vroeg eerst maar eens aan de buren of zij mij een fijne dokter konden aanbevelen. Nou en of! Hun eigen huisarts zat hier dichtbij in een groepspraktijk en hij...

Oproer in Amstelveen

Bedreigde Schildersbuurt - Foto: Google Streetview Nou, ik woon hier nog maar net, maar ik moet zeggen: in Amstelveen kunnen ze er ook wat van hoor. Qua bestuurlijke blunders, bedoel ik. Zelfs Het Parool besteedt er een 'analyse' aan, terwijl die krant normaal toch niet bijster veel interesse toont voor de buurgemeenten. Wat is er gaande?...