Home > > Pssst schatje? Hey HOER!

Pssst schatje? Hey HOER!

Amsterdam - Terwijl ik nietsvermoedend en totaal onschuldig een treinkaartje naar Haarlem sta te kopen op Amsterdam Centraal, schrik ik opeens van een paar stemmen achter me: "Hey.. schatje! Psst... Kom eens? HEY!"

Ik draai me om en zie drie gasten me vragend en nogal dwingend aankijken. Met een stalen gezicht loop ik richting het perron.

Zo'n tien minuten later zit ik in de trein. Om me heen zit iedereen te praten, te bellen of te sms'en. Uit het geroezemoes hoor ik luidruchtig gelach en gescheld opdoemen. Het blijken dezelfde gasten als net. Ze zien me zitten en fluisteren iets tegen elkaar. Met een serieus gezicht lopen ze een aantal stappen verder, en stoppen ze bij mijn stoel. Ik kijk op: "HOER! LESBIE!"
De mensen om me heen kijken met een geschrokken gezicht op, en na een paar seconden vervolgen de jongens hun weg. Druk bezig in een taal die ik niet begrijp.

Ik blijf verstomd achter: Ik vind het zó asociaal! Omdat ik dus niet reageerde op dat achterlijke ge-"pssst" ben ik opeens een hoer? En lesbisch?! Ik kan er echt niet bij. Hebben die gasten geen opvoeding gehad, hoor ik me mezelf afvragen?!

Ik blijf me altijd ongemakkelijk voelen in deze situaties. Ik wil niet reageren op dat ge-psst, maar dan ben ik er zeker van dat ik negen van de tien keer uitgescholden word.

Omgekeerd kan ik het me niet eens voorstellen. Als ik een leuk persoon op straat zie, ga ik toch ook niet uitgebreid "psssst" lopen roepen, of schreeuwen dat hij terug moet komen als hij vijftig meter verder is? Laat staan dat ik "HOMO" of "KLOOTZAK" naar 'm roep als hij niet terugkomt.

Of is het nou héél gek dat ik dat niet zou doen? Bovendien vraag ik me nog steeds af hoe ze zouden reageren als ik er wél op in zou gaan..

144 reacties op "Pssst schatje? Hey HOER!"

Floris
-1-  Floris:
Helemaal gelijk. Schijtirritant gedrag. Een beetje primitieve manier om je sexuele frustratie te uiten, en heel storend of zelfs intimiderend voor de dame in kwestie.

Vervelend is ook dat je meestal niet op de omstanders hoeft te rekenen, daar moeten we maar eens verandering in brengen. Ik beloof hierbij plechtig de volgende keer niet weg te kijken, maar zulke geile bokken hierop aan te spreken!
Jan Stender
-2-  Jan Stender:
Dit soort situatie,s tref je vaak op een plek zoals een kermis
Gewoon brutaal,als je met je nichtje van 16 jaar op een kermis loopt,en ergens bij de botswagentjes hoor je opeens pssss hey meisje
En dan nog brutaal vragen,waarom zij met een ouwe vent over de kermis loopt
Ik heb deze situatie vorig jaar mee gemaakt
Mijn nichtje wou naar de kermis,en vroeg of ik mee ging,omdat ze zich niet op d,r gemak voelde,in d,r eentje
@Floris: ik sta achter jouw idee,dat we idd,dit soort figuren eens moeten aanspreken,op hun gedrag
Maar wees op je hoede,een kat in het nauw,maakt rare sprongen
Als je begrijpt wat ik bedoel
Freddie
-3-  Freddie:
Ik denk dat de redactie het nog druk gaat krijgen met dit artikel. Het is niet zo heel erg expliciet gezegd, maar later we er geen doekjes om wikkelen en vaststellen kans is dat de psstmeisje-zeggers zijn opgegroeid in een Mediterrane cultuur. (Nee, niet alleen Marokkanen maken zich hier schuldig aan; ook Italianen, Grieken, Egyptenaren en ga zo maar door doen aan dit soort inter-gender communicatie). Je kan dit a la Geert aanpakken (“gooi ze het land uit!”) maar het is misschien beter om een wat steviger integratie op te zetten, je hoeft er niet eens de wetgeving op aan te passen. Aangifte wegens belediging, en dan zorgen dat de plietsie dat serieus neemt is waarschijnlijk al voldoende om een beetje een cultuuromslag te bewerkstelligen.
Of, als jij met meer bent en zij met weinig, een knietje doet ook wonderen.
Jack
-4-  Jack:
Ik (jongetje, nou ja, jongetje... middelbare man:-) had iets vergelijkbaars, laatst. Hoor ik “hee, psst” achter me, draai ik me om, krijg ik meteen “VIEZE FLIKKER” toegevoegd. Kennelijk hoor je als hetero-man een psst-filter in je oren te laten monteren:-)

Dit was trouwens geen mediteraan type, eerder een antiliaan of zo. Dus het is kennelijk wel een cross-cultural verschijnsel.
Majjen
-5-  Majjen:
Het is een grote ego test om te zien of je bang bent.

Nou ben ik geen vrouw, maar merk ook vaak dat andere hun ego willen testen op je. Je reactie is echt van belang, maja kan niet echt aanvoelen of hetzelfde in deze situatie zou werken. Meestal werkt rustig reageren en het afdoen als grap wel, zonder enige angst te tonen. Nou ben ik nogal groot gebouwd en heb ik er niet zo vaak last van.

Alleen laatst bedreigd op metrostation door wat Bloods(rode bandana dragende Bijlmer gang figuren). Die zelfs toen politie dr bijstond riepen dat er geschoten zou worden. Agent kwam naderhand nog naar me toe waarom ik niet naar hun was gekomen, maar ervaring leert, dat dat echt het domste is wat je kan doen. Aanleiding was paranoia, figuren roken enorm naar alcohol, mond vol goude tanden, maybe wat coke erbij dus gezellige trip. Werd benaderd en gevraagd of ik hun aan het bespioneren was, terwijl een me uithoorde, riep de ander dat ie zn pistool ging pakken. Heb rustig mn spullen gepakt en weggelopen, had geluk dat politie dr net aan kwam lopen. Gezien de drugs denk ik dat deze situatie wel echt gevaarlijk was en niet alleen ego tripping was.

En wat een onzin Freddie geen een Italiaan, Egyptenaar ect. zal je in Amsterdam voor hoer uitschelden. Er is maar een groep straatjongeren die bekendstaan om dit te doen(en die ik heb zien doen).

Al die figuren die problemen niet bij de naam willen noemen vind ik echt verschrikkelijk, zij zijn net zo schuldig aan de gevolgen als de 'daders', want door het censureren van feiten kan het probleem niet worden aangepakt.
Majjen
-6-  Majjen:
Lijkt me trouwens niet slim om te reageren, want dan toon je eigenlijk interesse.

Zou eigenlijk een psycholoog dit soort gedrag moeten analyseren. Vond het wel interessant tijdje terug bewering dat filosoferen probleem jongeren zou kunnen helpen zich te ontwikkelen.
Denk dat er een serieus psychologisch probleem onder bepaalde bevolkingsgroepen aan de onderkant van de samenleving bestaat. Cijfers wijzen uit dat paranoia en schizofrenie veel hoger zijn in deze groepen. Veel van deze jongeren krijgen ook geen opvoeding, dus tja als je dan op straat rondloopt terwijl je vroeger in een tehuis geplaatst werd, dan is het niet zo gek dat onze samenleving zo verkloot wordt afentoe.. Tot de druppel te groot is natuurlijk en psychisch gestoorde straat jongeren echt in tehuizen worden geplaatst.
John Zwart
-7-  John Zwart:
Het gedrag wordt altijd in de groep gepleegd. Het slachtoffer is altijd een éénling. Het zijn in feite lafbekken, maar pas op voor de harde confrontatie: juist bij hen kan het gebeuren dat je door een vlindermes wordt verrast. (Floris & Jan Stender).
Voor een beetje nuancering: het mediterrane gedrag wordt (op vakantie) door Noord-Europese toeristes toch ook nogal vaak gewaardéérd, en daarmee aangemoedigd.
Volledig negeren lijkt me toch de beste houding voor de vrouw/het meisje die op deze manier wordt lastiggevallen, gedraag je alsof je echt helemaal niets gehoord hebt en draai je zeker niet om als je achter je “psssst....” hoort.
Wouter
-8-  Wouter:
Schouders ophalen werkt altijd 't beste. “Whatever” uitstralen.
Noralie
-9-  Noralie:
Waauw Ruby,
Zo goed geschreven! Leest echt vlot!
Marlies
-10-  Marlies:
goed geschreven Ruby! Mooi verwoord, hoop nog is wat van je te lezen.
ed raket
-11-  ed raket:
Wat Wouter zegt, een beetje streetwise reageren. Die jongens zijn alleen maar op een reactie uit. Een hele rare tic zogenaamd hebben werkt ook.
Ghista
-12-  Ghista:
Het ergste vind ik de pssst roepers die je dan ook nog een klap op je reet verkopen. Als je daar dan een opmerking overmaakt dan ben je echt de sigaar. Heb wel laatst uit pure frustratie degene die mij weer in mijn billen kneep heel spontaan een mep verkocht. Tja, misschien niet handig maar het was wel gelijk afgelopen. Wellicht omdat de billenknijper zo verrast was en ik snel doorliep dat het niet escaleerde. Maar het blijft een heel vreemd maar ook vervelend fenomeen.
Arnoud de Jong
Goed gedaan Ghista. Volgens mij leren ze het dan wel af! :)

@Majjen: Damn, wel een heftig verhaal man! Je weet natuurlijk nooit of het écht gevaarlijke gasten waren, of dat het een stel dollende wannabe's waren. Maargoed, dat risico wil je natuurlijk niet lopen.

Volgens mij is jezelf een soort ingebouwde ad-rem-heid aanleren een degelijk wapen. Helaas kom ik altijd pas op mijn meest briljante opmerkingen na een paar minuten. Als het tegenzit pas na een paar maanden....

Dus tsja. Als het je zou lukken, is er driedubbel overheen walsen met een grote bek volgens mij de beste manier. Ik zag dat laatst een meisje op de Dam doen. Zo cool.

Een idioot die door rood liep, trapte tegen haar fiets aan. Ze gaf hem compleet de wind van voren. Hij en zijn vier vrienden gingen compleet af ten overstaande van de voltallige Dam.
Flipper
-14-  Flipper:
het ergste is niet, niet dat de maatschappij zich verhardt, niet dat dit soort zaken (helaas, dat wél ja !) gebeurt... Néén !!! Hét echt àllerergste is dat je niets terug màg doen ! Want als je ze (zwart/wit gesteld...) maar slechts boos aankijkt... ??? sta jezelf al voor de rechter !!! En dàt, dàt, dàt... moet eens veranderen !!!
Flipper
RudiPensionado
-15-  RudiPensionado:
Tsja, daar gaan wij weer.
Wij hebben het met z'n allen zo ver laten komen dat mensen met Noord-Afrikaanse roots zich zo gedragen. En dan mogen wij blij zijn als zij de reis betaalden en het ov voertuig niet bevuilden/beschadigden.
De overheid doet hier niet of nauwelijks iets aan dus is het niet zo vreemd dat er soms iemand voor eigen rechter speelt.
Wanneer zal het tij keren?
Roxie
-16-  Roxie:
Wil altijd zeggen: 'Ik snap dat je nog maagd bent, maar op deze manier gaat het echt niet lukken hoor.'

Maar dan hou ik toch mijn mond maar en doe of ik het niet heb gehoord
Freddie
-17-  Freddie:
Oh God daar heb je het al. Artikel is gelinkt op Geenstijl. Misschien reacties een paar uurtjes uitzetten?
Thijs Roes
-18-  Thijs Roes:
@Freddie: Och. Zolang iedereen zich aan de http://www.amsterdamcentraa... houdt, is er nog niets aan de hand.

Laten we die in stand houden. Welkom GeenStijlgangers!
Pjotter
-19-  Pjotter:
Pepperspray. Doet ook pssst terug.
Je voelt je bedreigd, dus mag je je verweren.
mentalk
-20-  mentalk:
'Mediterraans gedrag'? Italianen en Spanjaarden doen dit ook? Nog nooit van gehoord. Jaren in Spanje gewoond, veel vakantie-ervaring in Italië, (vaak met mooie vriendinnen in de vriendengroep), en ja, ze sissen wel, naar een ober, mooie meid, of in een andere dergelijke situatie, maar het verachtelijke asociale agressieve gedrag wat hier wordt besproken herken ik totaal niet in de Spaanse en Italiaanse medemens. Mediterrraans? Afrikaans bedoel je misschien.
Sloerinamer
-21-  Sloerinamer:
Hollanders en hun problemen.... Gaaaaaaapppp. Slaapverwekkende kul. Zeker niets beters te doen in het leven...
bubba
-22-  bubba:
het enige wat hept tegen dit soort tuig is altijd wat gereedschap bij je hebben. het soort wat rondhangt zal echt geen risicos nemen als je ze 5 tellen geeft om the rennen. maarja waarchuwingschoten mag niet als burger he. jij zit 4 jaar vast en messtrekkent minderjarig tuig na een maandje weer vrij.
Ervaringsdeskundige
-23-  Ervaringsdeskundige:
Naar mijn idee is “meisje meisje pst pst” hier geintroduceerd door de Surinamers, dan wel een verdwaalde Antilliaan of anderen uit de Caribische regionen.
Tip van een ervaringsdeskundige, voor degenen die er een beetje de humor (!) van inzien:

Charmeur: “Hey meisje, pst”
Reactie: negeren
Charmeur: “Dame, zeg je niks? Mag ik met je mee?”
Reactie: smerige blik toewerpen
Charmeur: “Waarom kijk je zo boos dame?”
Reactie (en oefen een beetje op de “ attitude” ): "Ee luister joe boeler (=homo) , ik heb geen tijd voor je ka sani (=bullshit), la me met rust, anders ga ik skotoe (=smeris) voor je roepen"
Nog een laatste vernietigende blik toewerpen en met ferme passen doorlopen naar de plaats der bestemming.
Charmeur zal hooguit schaapachtig lachen en wat meer onzin naroepen, maar het is allemaal toch vrij onschuldig.
De echte Surinaamse wakaman (= lanterfanter) zal trouwens nooit “ kankerhoer” naar je roepen als je hem negeert.
Het is waar dat andere jongeren uit allochtonengroepen het “meisje meisje pst pst”-ritueel hebben afgekeken van de Surinamers , maar zoals vaak gebeurt hebben ze de klok horen luiden maar weten ze niet waar en hoe de klepel hangt.
klaas
-24-  klaas:
Het probleem is dat deze gefrustreerde marokkaantjes geen meisjes kunnen krijgen om mee te n**ken , en ze de hele dag op pornokanalen zien hoe de hollanders zich 26 slagen in de ronte n**ken.

Daar raken ze een beetje gefrustreerd van.

Verder zou ik aanbevelen ze gewoon dood te negeren.
Wim
-25-  Wim:
Ach wie het laatst lacht lacht het best moet je maar denken.
Stoere mocro jochies zitten over 20 jaar in het theehuis met een WW uitkering en vrouw/nicht die meer weg heeft van een pinguin dan een vrouw en minstens 12 vervelende kinderen/nichtjes/neefjes en een abbo op de voedselbank.
John
-26-  John:
Ook daarom PVV.
Thijs Roes
-27-  Thijs Roes:
Precies! Geert Wilders komt ze persoonlijk in elkaar slaan!
John
-28-  John:
Dat niet, maar onder oom Geert zal het gesis wel beduidend minder worden.

Zonder tanden slist trouwens ook een stuk moeilijker.
Roel
-29-  Roel:
@Wim
En jij vind dat lachen? Dat mag jij betalen hoor! Bovendien gaan die kids ook weer aan de 'Pssst!'. Heb ik het niet eens over ernstigere sexuele delicten..
Ilse
-30-  Ilse:
hallo! ik las het artikel op geenstijl.nl en dacht toen: hé, dit komt mij bekend voor.. Ik heb dit al zo vaak mee gemaakt. M'n vriend zei al dat hij zich bijna zou gaan schamen voor z'n igen geslacht.. Nouja, kan hij daar natuurlijk niks aan doen, maar het is wel dom hoe de pssst-jongens doen.. Ik weet ook nooit hoe ik moet reageren..
Een treinmachinist
-31-  Een treinmachinist:
Tja, ik vrees dat dit het voorland is van onze Natie mensen. Je hebt hier toch geen trek meer in na 100 incidenten. Ik voorzie een toekomst waarin fatsoenlijk volk zich terugtrekt in gated communities terwijl de Hordes met Noord-Afrikaans, Oost Europees en caribisch paupervolk de norm in de openbare ruimte in toenemende mate zal gaan bepalen.
John
-32-  John:
Positief blijven, verandering is mogelijk. Over 1 jaar mogen we weer stemmen.
Nienke
-33-  Nienke:
Ik roep altijd gewoon heel vrolijk “Hallo!”, lach vriendelijk en loop door.

Nooit last mee gehad, en ook geen verwensingen naar mn hoofd.
Gilles de L-Internet
-34-  Gilles de L-Internet:
Misschien zou het helpen als ze een beetje integreren.Hoeft niet veel te zijn hoor,als het maar met de juiste stof is.
Marco
-35-  Marco:
Dat is onderdeel van hun cultuur, daar moet je respect voor hebben.
Sytze Vliegen
-36-  Sytze Vliegen:
Zozo Nienke, jij vertoont lekker wenselijk gedrag om problemen te voorkomen. Ga je ook op de volgende eisen in?
Thijs Roes
-37-  Thijs Roes:
John: Kan je eens uitleggen wat Geert Wilders dan gaat doen? (Alles wat niet indruist tegen de grondwet, dan...)
Marco
-38-  Marco:
@Wim
Over 20 jaar is het aantal 'stoere mocro jochies' nog veel groter als zeken op deze manier verder gaan.
Marco
-39-  Marco:
@ Thijs Roes
Jij gaat er vanuit dat het huidige beleid en leuke multiculti subsidieprojectjes de juiste weg zijn?
Michiel
-40-  Michiel:
Als Joop den Uyl, Wim Kok, Wouter Bos en vele andere quasi-socialistische idealistjes niet de politiek waren ingegaan, zou jij nu niet 'ge-pssst' worden.
Joost
-41-  Joost:
Inderdaad, het is Noord Afrikaans gedrag. Terug naar de woestijn sturen, die groepen sissend tuig !!!

Wacht maar tot dhr. Wilders aan de macht komt. Die veegt de stations en treinen zo schoon.
viezerik
-42-  viezerik:
@ michiel

denk je dat echt? denk je dat een rechts populistische politiek in nederland beter werkt? al eens in italie gewoond?
John
-43-  John:
Slecht vergelijk. Italië heeft van huis uit al een macho-cultuur.

Bij ons wordt deze geïmporteert, en verliezen we onze normen en waarden (waaronder homo- en vrouwenrechten) waar we bij staan omdat we met z'n allen te LAF en te politiek correct zijn om dat tuig een halt toe te roepen.
PEF
-44-  PEF:
--weggejorist--
Ruby van Doorn
-45-  Ruby van Doorn:
Hai!

Met mijn blog bedoel ik zeker niet een bepaalde doelgroep zoals BV Marokkanen, Surinamers etc. (Wat wel veel wordt gedacht op geenstijl.nl) Toevallig waren dit Marokkaanse jongens maar het hadden net zo goed Nederlandse jongens kunnen zijn. ;)

Groetjes, Ruby
John
-46-  John:
Had inderdaad gekunt Ruby, maar laten we reëel blijven. ;)
Michiel
-47-  Michiel:
@viezerik: Nee, dat denk ik niet. Dat weet ik wel zeker.

En een rechts-populistische meerderheid heeft Nederland nooit gekend. Of je moet VVD+CDA, VVD+LPF+CDA of VVD+D'66+PvdA als rechts-populistisch gaan bestempelen.
Michiel
-48-  Michiel:
@John&Ruby: Ja, het had gekund in een utopie misschien.
Thijs Roes
-49-  Thijs Roes:
Dames en heren. Reacties als “kanker-[bevolkingsgroep]” of “Tijd voor wraak” in kapitalen worden zonder pardon verwijderd. Bespaar u de moeite. Verder ben ik namens de redactie blij dat de meeste mensen zich prima gedragen.

Al vind ik persoonlijk dat de afkomst niet de enige invalshoek is die je hier kan pakken. Hoe zit het met nafluiten vanaf een bouwplaats en het dronken tegen chicks aanhangen? Afgezien van het belachelijke gescheld in Ruby's stukje, is het naroepen van vrouwen niet iets dat alleen gebeurt in landen waar het warmer is dan hier.
Sander
-50-  Sander:
Ik dacht dat dit een leuke en interessante site was. Het artikel beloofde wat, maar wat een vreselijke rechtse en haatdragende nonsens wordt hier vervolgens gespuid. Ik ben weer weg!
henkje
-51-  henkje:
Tijd voor wraa..eeh, O pardon.

Het bekende oud-Hollandsche fluiten van de bouwvakkers is een gewaardeerd onderdeel van de Nederlandse cultuur. Sommige vrouwen vinden het denigrerend en sommigen vinden het vleiend. Hoe dan ook: de heren staan drie hoog op een steiger en zijn aan het werk, dat is iets anders dan een schimmige figuur in een duister steegje (danwel vice versa) die klinkt alsof hij z'n hond bij de les houdt.
De overlast die het banale fluiten geeft, is te vergelijken met het luiden van kerkklokken in de morgen: Voor sommigen te beschouwen als een vervelend rudiment van vervlogen tijden, maar geenszins een serieuze bedreiging van de Nederlandse normen: die van de beschaving. Hoe behandelen van geëmancipeerde vrouwen als hoeren en/of dieren is mijns inziens een zeer kwalijke zaak. Er is helaas vooralsnog niets tegen te beginnen. Een politieke omslag zou helpen het klimaat van barbarisering® te doen keren. Daarom is een stem voor de pvv er één voor hoop en verandering. ;)

Over dronken mensen die tegen 'chicks' (?) aanhangen, hoeven we het denk ik niet te hebben. Dat is een geheel andere discussie, namelijk één over lichamelijke integriteit.
Henkje
-52-  Henkje:
Correctie: 'Hoe behandelen...' moet 'Het behandelen...' zijn. Mijn excuses.
els
-53-  els:
en daarom stemt iedereen in mijn omgeving PVV.( of zijn we nu allemaal racisten?)
Thijs Roes
-54-  Thijs Roes:
Als u het niet erg vindt, schuif ik het massaal stemmen op de PVV ook onder het kopje “barbarisering” ®. Ongenuanceerd roepen dat het een schande is, slaat in mijn ogen op weinig.

Het met de mantel der liefde bedekken van fluiten door bouwvakkers is ook een beetje raar. Of je nou fluit of pssst zegt, dat is in principe een cultureel verschil. Als ik de verhalen mag geloven, wordt het gepsssst in Suriname gezien als een vlijende uitnodiging.

Dat die jongens zich op hun pikkie getrapt voelen als Ruby er vervolgens niet op reageert is een ander verhaal. Maar het naroepen/fluiten/psssten van vrouwen staat voor mij in principe redelijk gelijk aan elkaar.
Thijs Roes
-55-  Thijs Roes:
@Els: Ik ken een hoop mensen, maar niemand die PVV stemt. Op 1 iemand na dan, maar die heb ik al twee jaar niet meer gezien.
Dr.D
-56-  Dr.D:
In het verleden had je veel gesis in de Damstraat en Oude Hoogstraat, Psst cocaïne, xtc?
Ging meteen bovenop zo`n figuur zijn schoenen staan en dan, bijna neus aan neus:
“JA!, EEN KILO! NU!!!”

Kregen ze, heel gek, een totaal andere houding...
Henkje
-57-  Henkje:
Beste meneer Roes, dagelijks ervaren heel veel Nederlanders in hun omgeving een manier van doen die zij schandalig vinden.

Tegenwoordig is er een politicus die dat op die punten met hen eens is. Zelfs met een vijandige media, die geen aandacht geeft aan de argumentatie van de PVV of aan overige standpunten, blijken hele (virtuele) volkstammen met Geert Wilders weg te lopen.

U en ik kunnen het jammer vinden dat de versneden teksten van politici in de media sound bites zijn, in plaats van essays. Dat betekent niet dat ik het met u eens ben dat grof (toegegeven) doch vrij woordgebruik iets voor barbaren is.

Zelf vind ik het beschouwen van vrouwen als ondergeschikten barbaars en het gesis is hier een symptoom van, evenals de daaropvolgende scheldpartijen.

Ik heb nog nooit gehoord van verontwaardigde bouwvakkers die hun passant van bewondering begonnen uit te schelden en daar kan ik mij ook niets bij voorstellen. Maar misschien is dat voor u anders, want zoals al duidelijk werd, bevindt de heer Roes zich in compleet andere milieux dan andere Nederlanders.
Thijs Roes
-58-  Thijs Roes:
@Henkje: “Maar misschien is dat voor u anders,”

Ik zei:
“Afgezien van het belachelijke gescheld in Ruby's stukje,”
“Dat die jongens zich op hun pikkie getrapt voelen [...] is een ander verhaal. ”

Als je wil, herhaal ik mezelf nog wel een paar keer hoor.. I've got time.
PiM
-59-  PiM:
geert wilders, geert wilders, geert wilders.
worden jullie nou zelf niet moe van die man.
dat hij wat wil doen aan de “buitenlander” is goed maar kijk ook naar de rest van zijn programma, maarja, de rest van de politiek doet weer nix aan de “buitenlander”.

ik weet et niet meer, dan maar niet stemmen.
John
-60-  John:
Spuug, spuug, spuug.

Pssst, psst, psst. Hoer, hoer, hoer.

Steekpartij, steekpartij, steekpartij.

Discriminatie, discriminatie, discriminatie.

Respekt, respekt, respekt.

Dat zijn de dingen waar ik moe van wordt.

Van Geert Wilders nooit. Die man wordt van alle kanten met de dood bedreigd en U accepteert dat. Ik schaam mij voor de samenleving die dit toestaat en cartoonisten midden in de nacht van hun bed licht.

Zoals Churchill al zei: (als je nog weet wie dat was) De nieuwe fascisten zullen zichzelf antifascisten noemen.

Weet je hoe de echte Nazipartij begon? Ze intimideerden mensen op straat, en niemand durfde er tegen op te treden.
Henkje
-61-  Henkje:
@meneer Roes

En ik schreef dat het gescheld kennelijk enkel volgt op gesis en niet op gefluit. Er is dus kennelijk een verschil en het is dus niet 'redelijk hetzelfde.'

Wat jammer dat u mijn verhaal niet probeert te begrijpen. Ik dacht dat u aan gedegen reacties waarde hechtte, maar misschien was dat slechts een reclame-leus om uw persoon een positie te verschaffen.

U weet ongetwijfeld dat ik het in de door u aangehaalde quote had over het feit dat ik nog niet bouwvakkers heb meegemaakt die de begeerde vrouwen in kwestie uitscholden. Erg flauw, meneer.

Kennen wij elkaar misschien, gezien u begint met tutoyeren?
Arnoud de Jong
Dat het gescheld slechts volgt op gesis en niet op gefluit, maakt dan an sich voor het gesis niet uit lijkt me. Ik ga mezelf dus toch nog een keer herhalen: Dat schelden is idioot.

Maar na het veroordelen van het gescheld, moeten we niet opeens het gesis anders behandelen dan gefluit, lijkt me.

Hoe moeten vrouwen omgaan met geroep/gesis/gefluit op straat, als ze daar niet van gediend zijn. Of het nou van een allochtoon komt of niet.

Ik ken je trouwens inderdaad niet, dus tutoyeer ik lekker verder, Henkje.

@John: Ik wijs je graag op http://en.wikipedia.org/wik... . Laten we het to-the-point houden.
Jeroen
-63-  Jeroen:
Zo typisch in de woordenwisseling tussen Henkje en Thijs: Henkje signaleert en benoemt het grotere probleem en Thijs fileert juist terug naar een punt waarover je oeverloos en risicoloos kan discussiëren zonder juist het grotere probleem te willen zien. Struisvogel. Je weet direct in welke maatschappelijke 'hoek' je Thijs kan plaatsen en dat daarmee ook alle redelijke discussie bij voorbaat op een muur van onwil stuk zal lopen. Zo jammer.

En die reactie van Ruby: “Toevallig waren dit Marokkaanse jongens maar het hadden net zo goed Nederlandse jongens kunnen zijn” Ja, tuuuurlijk.... zo toevallig...
Arnoud de Jong
Ik heb in een macro-discussie a la “het ligt allemaal aan de marokkanen” nog nooit een constructief argument langs zien komen. We zijn met z'n allen al bijna acht jaar constant hetzelfde probleem aan het benoemen. En verder dan oplossingen die danwel zinloos zijn en bakken belasting kosten, danwel indruisen tegen grondrechten die nou juist voor zulk soort situaties bedoeld zijn, zijn we nooit gekomen.

Ik geloof veel meer in de individuele aanpak van zo'n probleem. Niet zo bang zijn, proberen iets van een connectie te leggen met de vervelende gasten bij je op straat, etc. Erg naief allemaal? Hoe naief is het dan om te denken dat je naar Den Haag moet kijken voor een oplossing?

Dat is me veel te Hollands: Lekker klagen allemaal, en als puntje bij paaltje komt naar een ander wijzen voor de oplossing.
Brigitte
-65-  Brigitte:
Ik denk dat het gesis van Marokkaanse en Turkse jongens gewoon nog een kwestie is van ongeemancipeerd gedrag. Kijk naar de Hollandse bouwvakker, die heeft de afgelopen jaren afgeleerd te fluiten naar vrouwen. Deze staan nu gewoon verlekkerd te kijken en mompelen nog wat. Maar de Hollandse bouwvakker heeft vrouwen naast fluiten nooit uitgescholden. Tja, welke actie kunnen we daar tegenoverzetten? Kom op multi meiden geef ons eens raad!
Dr.R. Clavan
-66-  Dr.R. Clavan:
Ik ben groot voorstander van knokploegen (ploertendoders, boksbeugels, alles toegestaan) die al dat tuig dat zich zo misdraagt naar de eeuwige jachtvelden helpt. Alleen ende slechts dat zal NL zuiveren van de tsunami van 'multiculturere verrijkingen'.
Anita22
-67-  Anita22:
Ik begin altijd te blaffen of te miauwen.
Pssst roep ik namelijk zelf vaak naar hondjes en katjes. Gepaste reactie, lijkt me vaak, en ik krijg er nooit gezeik mee. Opgelost.
Jan Stender
-68-  Jan Stender:
Moet je voor de grap eens de boel omdraaien
Nee,fluiten en psss,psss,mag niet naar een vrouw van allochtoonse afkomst
Want dan heb je de rapen gaar,en krijg je de vader of broer op je dak
Vreemd eigenlijk,als een marokkaanse of turkse man,een relatie aangaat,met een nederlands vrouw,dan is er geen vuiltje aan de lucht
Maar wilt een nederlandse man,een relatie met een marokkaanse of turkse vrouw,dan wordt er vaak moeilijk gedaan
En dat heet culturele samenleving?
Op deze wijze,is dat ver te zoeken
Ruby van Doorn
-69-  Ruby van Doorn:
@ Anita22: Respect voor je idee hoor! Alleen ik zelf... zou het nooit doen, hiermee roep je namelijk óók reacties op lijkt me, dat ze je keihard gaan lachen en terug blaffen naar je bv. of je gaan uitschelden voor ''een dier'' . En het gaat mij er gewoon om wát je moet doen als dit je gebeurd. Dat pssten oké. Maar dat schelden erna.

@Jeroen: Hoe denk je dat de reacties zullen zijn als ik zeg dat het Altijd marokkaanse jongens zijn..(Wat niet waar is hoor)
Jeroen
-70-  Jeroen:
@Ruby: Je zegt dat het Marokkanen waren, dat is niet hetzelfde als zeggen dat het Altijd Marokkanen zijn. Gewoon, vermelding - hoewel behoorlijk overbodig:-) - van een feit. Dus waarom moet daar dan zo expliciet bij vermeld worden dat het ook Nederlandse jongens hadden kunnen zijn? Waarom toch altijd zo beschermend? Ja, ze doen wel iets fout maar soms zijn ze ook best lief hoor! Ja, hallo, de meeste mensen doen wel eens iets fout en daar mag je ze toch best op aanspreken? In de vergelijking met de fluitende bouwvakker (overigens een erg kromme vergelijking want de insteek is niet respectloos en denigrerend op een agressieve manier, voelt niemand de behoefte om te zeggen dat die bouwvakker ook wel een leuke vent is en soms een bloemetje voor zijn vrouw meeneemt. Who cares in dit verband.
Nee, maar Marokkanen, die moet je tegen de ander in bescherming nemen. En je dan nog afvragen waarom ze met dit gedrag wegkomen. Omdat zelfs de mensen (zoals jij) die zich er aan storen, het beestje niet bij de naam durven te noemen.
Je hebt het niet over Marokkaanse jongens omdat dat wel eens vervelende reacties op zou kunnen leveren? Pff, wat een ontwijkend gedrag. Daarmee zit je in dezelfde 'hoek' als Thijs. Uitdaging: noem eens hoe vaak je ge-pssst bent door louter Nederlandse jongens..?
Jeroen
-71-  Jeroen:
Thijs, waarom niet naar Den Haag kijken voor een oplossing? Wanneer daar het probleem gecreëerd wordt, en ze blijven daar ook tot de dag van vandaag mee door gaan, dan mag je je klachten toch ook in die richting uiten? Niks mis mee.
Is het niet voor een oplossing dan toch blijven klagen in de ongetwijfeld ijdele hoop dat op zijn minst gestopt wordt met het groter maken van het probleem.
En de groep probleemgevallen is ondertussen te groot en te agressief om het met een wederzijds begrip kwekend gesprekje op te lossen. Inderdaad erg naïef van je.
Hey, psst, meisje... HOERRR!
Nou, jongeman, daar ben ik niet zo van gediend hoor. Dat kun je beter op een andere manier brengen. Probeer het eens met een lach en een ...
Ach, hé, je luistert niet eens, wat jammer toch.
Hahaha, dit komt jou niet als erg naief over? En ik chargeer nog niet eens, kun je nagaan ;)
Ruby van Doorn
-72-  Ruby van Doorn:
Ik vermeld in mijn blog dat ze praten in een taal die ik niet versta. Niet dat he Marokkaanse jongens waren. Wel zeg ik in deze discussie dat het toevallig deze keer Marokkaanse jongens waren. Maar nogmaals.... Het hadden ook Nederlandse jongens kunnen zijn en daar blijf ik bij en dat heeft niks te maken met het beestje niet bij z'n naam durven noemen..

En he, wat wil je nou? Dat een jonge meid (like me) zichzelf keihard gaat lopen verdedigen tegen een groep jongens in zo'n situatie?

Laat mij dan maar in de zelfde ''hoek'' als Thijs zitten.
Michiel
-73-  Michiel:
Wat we beter kunnen doen is al het wangedrag van onze oh zo vriendelijke medelander accepteren. Dit omdat over vijftien jaar onze wetboeken door de Sharia vervangen zullen zijn. Dan wordt de acceptatie alleen maar lastiger. Dus laten we nu gewoon beginnen met dat multiculturele gedrag 'normaal' te gaan vinden. Dan storen we ons gewoon wat minder over vele jaren als er weer een vrouw van 87 zeer gewelddadig wordt beroofd, een agent ernstig in elkaar wordt geslagen, meisjes van 11 worden (groeps)verkracht of als homo's van gebouwen worden gesodemieterd.

En begin mij nu s.v.p. geen rechtse lul te noemen, want dat ben ik niet. Ik kan het gewoon niet meer geloven wat ik dagelijks in de media (links, rechts, maakt mij niet uit) lees. Of dit nu op overheids- of justitieel niveau is. Ik kan er gewoon niet over uit dat alle problematiek ontkend wordt of afgedaan wordt als “ach, dit zijn uitzonderingen”. Aanpakken die hap (autotochtoon of allochtoon). Niet meer een aai over de bol geven. En al helemaal niet 'onderzoeksgroepje hier' en 'commissietje daar'. Spijkers met koppen slaan en niet overleggen, vergaderen, kenniscentra oprichten, onderzoeken, overleggen, vergaderen et cetera. Goed. Ik ga nu even lunchen :-)
Marco
-74-  Marco:
@Ruby
Het hadden ook Nieuw-Zeelandse jongeren kunnen zijn. Of Eskimose jongeren. Klopt. Het toeval wil dat het Marokkaanse jongeren zijn. Toevallig he? :]
John
-75-  John:
Michiel,
Een kikker die in een kokend hete pan water wordt gegooid, springt er direkt uit.

Een kikker die in water langzaam tot kooktemperatuur wordt gebracht blijft zitten tot ie dood is.

Dat gebeurt de afgelopen 30 jaar met ons in Nederland. We slikken en zullen stikken.
Drizer
-76-  Drizer:
@thijs
als het waggelt als een eend en kwaakt als een eend ...
dan zal het vast wel een eend zijn?
Door mensen als jij(linkse kerk) en hun stelselmatig ontkennen van zoiets eenvoudigs als ... wel...de realiteit gaat dit land naar de k**te/t***s
Ik hoop alleen maar dat je ooit nog eens een realiteits-vacinatie krijgt en met je ongetwijfeld ree-bruine ogen je hieltjes tegen elkaar klikt en terug naar Kansas komt

Serieus:Ik snap links echt niet meer
(een voormalig SP lid)
Arnoud de Jong
@Jeroen: Als dat inderdaad de manier moet zijn van het proberen te connecten met een Mocro, dan begin ik inderdaad te snappen waarom er zoveel mis is gegaan in de afgelopen jaren. :)

Nee, ik vertrouw absoluut niet op Den Haag om het probleem op te lossen. Als ik gezeik heb met Marokkanen, dan is er geen haar op m'n hoofd die denkt aan wat Den Haag ervan vindt.

Bovendien vind ik de discussie trouwens wel echt exemplarisch voor die Hollandse mentaliteit. Het zou bijna grappig zijn als het niet zo triest was. De sharia ingevoerd? Slikken en stikken? Man, in welke realiteit leven jullie?

@Drizer: Ik pleit voor een individualistische aanpak en dan ben ik lid van de linkse kerk. Erg geestig :).
John
-78-  John:
Thijs, en jij woont zeker onder een steen.
Kop in 't zand is geen realiteit.
Michiel
-79-  Michiel:
@Thijs Roes:
Ik hoop in dezelfde realiteit als jij. Alhoewel ik bang ben dat jij wél een roze bril draagt.
Thijs Roes
-80-  Thijs Roes:
Mag ik eigenlijk vragen waar jij woont John? Ik heb namelijk dagelijks een groepje Marokkanen voor de deur staan. Het praat wat makkelijker als ik weet of dat bij jou ook het geval is.
John
-81-  John:
Ik woon in Den Haag. In elke straat struikel je over de Burka's.
Bijna dagelijks maak ik ongeprovoceerde agressie van Allochtonen jegens Autochtonen mee, en zie met lede ogen aan dat men het laf over z'n kant laat gaan.
Bijna 80% allochtonen alhier, dus kun je niet meer over een minderheidsgroep spreken.
Nog maar zelden hoor je hier iemand op straat Nederlands spreken. Het is allemaal gabbelagabbela.

Ik vraag me af of het niet geheel ondenkbaar is dat we dezelfde kant op gaan als de Indianen. Er zijn stromingen die dat waarschijnlijk ons verdiende loon zouden vinden.
Marco
-82-  Marco:
@Thijs Roes
noem t bullshit of niet, maar hou in t achterhoofd: jij komt niet uit Amsterdam oorspronkelijk. Jij hebt een bewuste keuze gemaakt om je te settelen in multi-culti Amsterdam. M.a.w. je vindt alles interessant en leuk in je nieuwe stad, zelfs grotestadsprobleempjes (geeft je tenslotte t grote stadsgevoel dat je nastreefde, na je vlucht uit de provincie toch).

Maar dan zijn er nog de autochtone mensen die in Amsterdam zijn opgegroeid en die de grotestadsproblemen helemaal niet zo exotisch en interessant vinden, maar t gewoon k.u.t. vinden en normaal willen wonen in de buurt waar ze zijn opgegegroeid. Zonder uitgescholden te worden door mensen die nauwelijks NL kunnen praten, maar wel goed de woorden hoer, lesbie en kunnen uitspreken.
Heb hier ook eens begrip voor. ECHT begrip. Ik betwijfel of je dit ook kan zonder je roots hier te hebben.
Arnoud de Jong
Tegen de tijd dat we als man worden nagefloten door Marokkaanse homo's, spreken we dan van integratie of van seksisme?
Jan Stender
-84-  Jan Stender:
Ik zou eerder spreken van een bedreiging
Arnoud de Jong
Nog niemand die etnische zuiveringen oppert??
alexander
-86-  alexander:
METEEN TERUG MEPPEN! Het eerste 'type' die mijn dochters, nichtjes, vrouw...........besist krijg een ongelooflijke klap tegen zijn neus, om vervolgens te gaan stemmen.....niet op de PVDA.
Dr.D
-87-  Dr.D:
So! Krasse taal hier...
Arnoud de Jong
Met name de koppeling Mokro's en PvdA intrigeert me. Leg eens uit?

(En kom nou niet met dat kopje thee aanzetten, daar zijn andere sites voor)
alex
-89-  alex:
@suffie, uw naam etaleert uw iq.
Arnoud de Jong
@Alex: uw reactie etaleert uw cognitieve respons! Of uw borrelpraatreflex....
Arnoud de Jong
Is Alex nu dezelfde als Alexander of is Alex 'n Ander?
Sigi
-92-  Sigi:
John:
24 maart 2009 16:24 uur
Slecht vergelijk. Italië heeft van huis uit al een macho-cultuur.

Bij ons wordt deze geïmporteert, en verliezen we onze normen en waarden (waaronder homo- en vrouwenrechten) waar we bij staan omdat we met z'n allen te LAF en te politiek correct zijn om dat tuig een halt toe te roepen.

--------------------------------------------

Ik moet altijd vreselijk lachen om dit soort reacties.
Om je af te zetten tegen die o zo verwerpelijke Marokkanen is de doorsnee Nederlander plotseling zooo homo en vrouwvriendelijk. Ja hoor. De gemiddelde Nederlandse man, zeker van het soort dat problemen op wil lossen door er op los te meppen, om keiharde maatregelen roept en andere stoere taal uitslaat, moet helemaal niets van homo's hebben. Of in de zin van ik heb er niets op tegen zolang ze maar niet aan me zitten etc. etc. alsof elke homo een onverzadigbare drang heeft om hetero's te benaderen. Zelfde voor de zogenaamde zelfverklaarde (niet bestaande)vrouwvriendelijkheid.
Stelletje hypocrieten.
Gringo
-93-  Gringo:
Op een mooie zomerdag liep ik eens met mijn vriendin door de Transvaalbuurt om daar inkopen te doen bij de supermarkt. Dan krijg je ook heel veel naar je hoofd geslingerd van die cultuurverrijkers en dan de blikken van vrouwen wiens lichamen geheel bedekt met lakens. Mijn vriendin komt uit Noord-Amerika zij voelde ook de spanningen die daar heersen. Gelukkig heb ik Nederland verlaten voor dat deel van de wereld.
De Vliegende Amsterdammer
-94-  De Vliegende Amsterdammer:
Het pssst geroep; een duidelijke botsing van culturen!
jemoeder
-95-  jemoeder:
Reacties met scheldpartijen verwijderd.
Jan Stender
-96-  Jan Stender:
Hier is weer werk voor de redactie,om bovenstaande onzin te verwijderen
Theo (nog niet dood)
-97-  Theo (nog niet dood):
Lijst 14. Dan is het snel afgelopen met dit soort ongein.
Arnoud de Jong
Ja theo, kunnen we tenminste eindelijk eens zien of uit de woorden ook daden voortkomen. Ik ben wel nieuwsgierig eerlijk gezegd, doch weinig hoopvol gestemd.
Spepske
-99-  Spepske:
nee ik vind dat ook niet kunnen al dat ge psst van die psssters(je moeder) en dan ook nog te zegge EUH hoer weet je wat ik daar op zeg: KLOPT HOER
Theo (nog niet dood)
-100-  Theo (nog niet dood):
Een klinkende overwinning voor de PVV, de champagne smaakte heerlijk gisteren.

Kom maar op met die landelijke verkiezingen.
roy
-101-  roy:
met veel dingen met jullie eens, heb zelf ook een jong zusje van 16 jaar dat constant lastig gevallen wordt door marokaanse jongeren.....
Maar ik heb zelden gehoord dat hollandse jongeren er iets aan doen, dat als er een meid of jongen werd lastig gevallen.
Dat ze ook lekker mee gaan knokken, maar nee, de lafheid zit in ons geenen, toekijken en elkaar aankijken naar iemand die de eerste stap zet....
Ben het met de jongere marokaanse totaal niet eens hoe ze zich gedragen maar het is wel gecreeerd door de mensen die toendertijd geen vies werk wouden doen,(we hebben ze zelf binnen gehaald om het vuile werk te doen.)
En volgens mij hebben de hollanders het slavernemij uitgevonden.
Dan had het fijne kabinet er een stokje voor moeten steken en het tegen moeten houden.
En nogmaals ik keur het gedrag totaal niet goed.......
Maar doe er dan wat aan i.p.v. alleen te lopen zeiken over internet.
kom dan een keer voor elkaar op i.p.v. lekker toe te kijken hoe een ander het oplost.
Ga lekker wel de moeite nemen om naar dat stemhokje toe te lopen!!!!
Theo (nog niet dood)
-102-  Theo (nog niet dood):
Laatst twee Marokkanen weggejaagd die een toevallige voorbijgangster bespogen.
Twee tegen 1 durfden ze niet aan, het zijn zelf lafbekken.

Maar omdat het probleem veel groter is, stem ik toch PVV.
Marco
-103-  Marco:
@Roy, in NL is de dader het slachtoffer en het slachtoffer de dader. Sla jij maar es een inbreker in je eigen huis de tyfus, dan ga jij de bak in en mag je je eigen advocaat betalen. Aan de dader mag je schadevergoeding betalen uit je eigen zak en hij krijgt gratis een advocaat. Nogal logisch dat we dan op ons laten pissen door de eerste de beste kleine straatcrimineel.
Willem
-104-  Willem:
Reactie verwijderd: we zitten hier niet op de lijn Rutte. Niet alles kan hier maar gezegd worden. Bovendien: geen oproepen. Lees de regels voor discussie.
André
-105-  André:
Wat mij opvalt aan de reacties op dit artikel is dat er nogal gescholden wordt op de allochtone jongeren in ons land en dat er veel reclame gemaakt wordt voor de PVV.

Ik ken redelijk veel allochtonen en vind dat je niet mag en kan generaliseren. Het is een feit dat er een grote groep on- of laaggeschoolde allochtone jongeren in ons land zijn die hun tijd (noodgedwongen of niet) op straat verdoen aan onbehoorlijk gedrag. Maar je mag niet generaliseren, want ik ken ook veel allochtonen die heel netjes en vriendelijk zijn. Zij pakken hun kinderen en familieleden die zich misdragen harder aan dan wij dat tegenwoordig (mogen) doen.

Daarbij komt dat wij deze mensen naar ons land hebben gehaald om te komen werken in sectoren waar wij autochtonen niet in wilden werken. Denk aan de mijnen, de hoogovens etc...

Ik ken een geval waarin het Marokkaanse broertjelief ontspoorde als drugsrunner, mini-drugsdealer en agressieveling. Ik sprak er met een broer van het ventje over en een week later zat broertjelief geiten te hoeden in Marokko. De familie had hem een enkeltje naar het land van zijn voorvaderen gegeven.

Hoezo zijn allochtonen dan niet welkom in Nederland? Als de PVV aanhangers en andere rechts radicalen vinden dat we alle allochtonen moeten retourneren naar hun land van herkomst, dan vind ik dat zij consequent die lijn meoten doortrekken en alle Nederlanders die over de wereld rondlopen moeten verplichten om terug te keren naar Nederland.

Wat is dan een groter probleem voor ons land??? Daar wel eens over nagedacht?!

Wat hier in dit land moet gebeuren is dat de politiek niet alleen moet zeggen dat normen en waarden geherïntegreerd moeten worden in de samenleving, maar er ook de middelen voor moet geven.

Als je hier je puberend kind een corrigerende tik verkoopt heb je een hoop trammelant met de raad voor kinderbescherming en jeugdzorg. En dan praten we over het toepassen van normen en waarden toepassen in onze samenleving.

Zorg dan dat je mishandeling aanpakt en ouders wel de mogelijkheid geeft hun kinderen op te voeden. Doe je dat niet dan krijg je van onze autochtone jongeren hetzelfde gedrag als in het voorbeeld beschreven. Daarbij is onze autochtone (straat)jeugd geen haar beter als hun allochtone leeftijdgenoten.

Dus: houd op met dat geklaag over de allochtonen en voed je eigen kinderen fatsoenlijk op zonder extreem gedachtengoed.
Dan werken we met z'n allen mee aan een betere multiculturele samenleving, waarin arm en rijk, blank en zwart, gelovig en niet gelovig zonder fricties met elkaar kunnen samenleven!!!
Rinus
-106-  Rinus:
@Marco. Gelukkig hebben wij in dit land een rechtssysteem dat eigen rechter spelen niet goedkeurt. Soms is dat emotioneel niet helemaal recht te breien, maar beter dit dan dat iedereen er maar op los mept. Voor je het weet heb je van die burgerpatrouilles. Om nu telkens al die voorbeelden aan te halen van : “ ik heb ook een oom en die had weer een tante en die zijn neef”, dan blijven we in incidenten hangen. Daar kunnen we elkaar enorm mee opfokken. Ik zou zeggen lees ook eens een goede krant of een goed boek. Wie weet. Of, wellicht toch niet aan jou besteedt?
Ron de Groot
-107-  Ron de Groot:
Ik kan het begrijpen loop je als vrouw op straat denken die strontvliegen dat je hun strontgedrag ook nog leuk vindt ook,Gewoon doorlopen die lui hebben het verstand niet om te begrijpen dat niet elke vrouw een slet is en ook niet zo behandeld wilt worden.
Niets van aantrekken je loopt toch ook ruim om een hoop stront heen dat moet je met zulke debielen ook doen , zelfs als man moet je denken jij heb geen verstand en bekijkt het maar sukkeltje met je afgezakte stront broek en loop lachend door . als je dat niet doet maak je maar op voor een hele hoop bullshit want tegenwoordig denken ze met 11 jaar oud al dat ze een gangster zijn , je moet er gewoon ver,heel ver bovenstaan je had naar een conducteur moeten gaan en die had de spoorweg politie wel gewaarschuwd .
Ron de Groot
-108-  Ron de Groot:
@marco,

Eigen rechter spelen mag niet maar als ik een inbreker betrapt hier in het complex of in mijn huis dan heeft tie toch pech gehad, en als er stront aan de knikker komt dan zeg ik dat hij mij met mijn leven bedreigde en dat ik uit zelfverdediging handelde en dat ik zo bang was dat ik hem wel zijn benen moest breken , en als het heerschap mij ook daadwerkelijk had bedrijgd in mijn eigen huis dan zorg ik ervoor dat hij nooit meer in staat zou zijn om nog eens terug te komen.
Alleen klootjes volk loopt in zo'n situatie te zeiken om regeltjes .Maar volgens mij ging het hier heel ergens anders over .
Kloothommels
-109-  Kloothommels:
Ik ben er wel voor om hier in Nederland een grote schoonmaak te houden en zelfs de gastarbeiders mogen voor wat mij betreft een einde maken aan hun verblijf hier.
En als een buitenlander idioot verdrag blijft vertonen dan moet tie ook lekker op de boot terug , wat dat betreft kunnen we hier heel veel leren van Australië.
Dan heb je waarschijnlijk het klootjes volk dat nu zeg van hee man je mag niet discrimineren , dan zou ik zeggen kom maar een paar jaar hier in mijn buurt wonen of ergens in Rotterdam/ Amsterdam dan piep je wel anders of je moet geheel of half in coma leven.
Loop dan ook ff de langs de gevangenissen en tel dan de koppen en nationaliteiten dan kom je opeens tot de ontdekking dat 90% aangespoeld is of kinderen van ouders die hier zogenaamd te gast zijn en niet naar hun jong omkijken

Als er zo'n debiel psss schatje naar mijn vriendin roep schop ik hem tegen zijn dikke bami lip dat is de enigste taal die ze begrijpen en gelukkig spreek ik die taal prima.
Arnoud de Jong
@Kloothommels: zo te lezen ook de énige taal die je beheerst...
Jochem Floor
-111-  Jochem Floor:
@ Kloothommels: met een paar jaar in jouw buurt leer je dat discrimineren inderdaad wel. Tegen ernstige onderontwikkeldheid en stuitende botheid, dan.

Ik denk dat ik ook maar eens een paar principes ga loslaten. Zelden een beter pleidooi gelezen voor verplicht opleggen van breed vormend onderwijs tot je 21ste.
@kloothommels
-112-  @kloothommels:
Nee man Ik spreek na Nederlands vloeiend Italiaans,Engels,duits, redelijk Japans en verstaat een beetje surinaams en turks :)

De reden voor de laaste twee talen is dat ik het niet kon hebben dat ik die lui niet kon verstaan en je moest eens weten wat ze zeggen als ze denken dat je ze niet kan verstaan.IK moet wel zeggen dat het met de Surinamers redelijk goed gaat ik mag die lui over het algemeen wel.
En zo'n straat hond die denkt dat hij een wereld gangster is en helemaal de man is, verstaat jou niet als je beleefd en netjes blijft want dan ben je bang in hun ogen en dan krijgen ze nog meer praatjes,dus gewoon ff hun taal spreken dat duurt éen paar seconden inplaats uren gezeik van een randdebiel die zo gebrekkig Nederlands spreekt dat ik er misselijk van wordt.

En suffie blijf jij maar lekker doorsukkelen niet iedereen is een angsthaas en laat over zich heen lopen of zijn vriendin of dierbare bedreigen ,bij de aso buitenlanders hebben de Nederlanders de naam bange kaaskoppen te zijn nou niet iedereen is een bange angsthaas, ik heb zelf een grote hekel aan problemen en ruzie maar als iemand anders het zoekt dan kan tie het krijgen ook , behandel een ander ook zoals je zelf behandeld wilt worden. behandel iemand mij shit verwacht dan niet dan ik ga lachen en ook nog vriendelijk blijf want dan heb je deze keer de verkeerde getroffen.
@Kloothommels
-113-  @Kloothommels:
Jochem/floor
Ff ter duidelijkheid ik ben zeker geen rassist ik hou enorm veel van mijn marokaanse/surinaamse buren het zijn aangepaste nette mensen ik zou nooit iemand discrimineren om zijn kleur,uiterlijk,geloof etc ik las ff mijn post terug en had bepaalde dingen ff anders moeten zeggen maar goed dat was niet meer mogelijk, we hebben in Nederland veel te danken aan bepaalde gastarbeiders niets dan lof daarvoor het gaat mij om het asociale tuig wat op de straat rond hangt en onze burgers lastig vallen op wat voor manier dan ook,in onze stad heb je geen last van marokanen het zijn de antilianen hier de de beest uithangen veelal van de rest hebben we niet zo'n last.Maar onder die antilianen heb je waarschijnlijk ook hele aardig mensen, alleen ik heb ze nog niet gezien hier .
Herbert
-114-  Herbert:
@Kloothommel.

Ik geloof best dat jouw buren zijn aangepast. Maar wanneer pas jij je nu eens aan?
Het lijkt me voor jouw buren niet prettig om jou als buurman te hebben.
sanne
-115-  sanne:
@ Ron de Groot
Volgens mij bedoel je dat je ze eigenlijk gewoon in de stront moet laten zakken...? :)
Ron de Groot
-116-  Ron de Groot:
@Sanne ,
Yep gewoon negeren uit stront kan je niets anders verwachten dan stront en een confrontatie heeft totaal geen zin want dan maak je het alleen maar erger,veel meisjes die ik ken hebben een headset in hun oren doen net of ze muziek luisteren en wandelen gewoon lekker door ;) misschien een tip.

herbert
ik ben geboren Nederlander mijn ouders ook ik heb mezelf niet aangepast omdat dit niet nodig was , het lijkt jou ???? op basis van een paar regels kan jij opmaken wat voor buurman ik ben ???? das knap , maar kruip nu maar weer terug onder die tegel waaronder je vandaan komt want er is niets mis met mij als buur en ik weet zeker dat de niet alleen mijn straat maar de hele buurt mij een toffe peer vindt en dat zonder twijfel ;) dus hoe kom je erbij ???
IK ben activiteiten organisator voor de buurt,hulp post voor bejaarden en zieke buren zodat de mensen die geen hulp hebben toch geholpen worden,opvang post voor gewonde en zieke dieren zijn etc ;) ,als je wat te mekkeren heeft doe dat dan aub niet uit je hol.
Herbert
-117-  Herbert:
Zoals jij reageert hier, geloof ik er geen ene moer van.
Ron
-118-  Ron:
Kijk maar wat je geloof en niet het is de ver van mijn bed show ;)

have a nice day anyway.
Herbert
-119-  Herbert:
Dat zal wel lukken met die mooie avondzon.

En jij hetzelfde toegewenst!
sanne
-120-  sanne:
He? Heb ik iets gemist?
Herbert reageerde toch op de heer of mevrouw Kloothommels en niet op Ron de Groot?
Dr.D
-121-  Dr.D:
Mompelt iets over Babylonisch.....
spiritualiteit
-122-  spiritualiteit:
@ Ron

haha, dat doe ik ook. Maar dan niet van die slappe oordopjes, maar echt zo'n ouderwets hoofdding. Werkt heel goed, ook tegen straatverkopers etc. :)
Frans
-123-  Frans:
@ Thijs: leef maar lekker verder in je eigen wereldje, je komt er vanzelf wel achter waar dit halfzachte, vergoeilijkende gedrag toe leidt. daar komen we allemaal wel achter trouwens.
@ Ruby: je haalt iets aan, waarvan iedereen weet waar het over gaat en na verloop van tijd wordt je blijkbaar toch bang en ga je er een slinger aan geven. Ik vond het eerst heel goed dat je dit walgelijke marokkaanse gedrag (laten we er maar geen doekjes om winden) durfde aan te kaarten maar uiteindelijk ben je dus ook een bange poeperd.
!!!
-124-  !!!:
!!!
Dick
-125-  Dick:
zeg Freddie:23 maart 2009 16:17 uur, over opvoeding gesproken ... wat is plietsie? Noem het beestje gewoon bij zijn naam ... ik zal het spellen voor je, P O L I T I E ! Wel typisch dat veel mensen klagen over anderen, maar zelf eigenlijk ook niet echt netjes zijn!
sanne
-126-  sanne:
Gelukkig zijn er altijd mensen die de kern van een discussie er feilloos uit weten te halen.
Baas.
-127-  Baas.:
@kloothommels..
als we in nederland een grote schoonmaak houden moet je weten dat jij de eerste word die uit het land word gezet..
je reageert met geweld als er bijv. iemand aandacht geeft aan je vriendin..
en je verwacht zeker dat zij niks terug doen?
en als ze iets terug doen gaan ze in de jilla..
en je zegt zelf tel de mensen in gevangenis en welke afkomst ze hebben blablabla
de acties van mensen om je heen hebben er ook mee te maken met je gedrag.
als jij zo reageert op iemand zn ge-psst tege je vriendin.
reageert diegene ook op jou =)
met dezelfde taal waar jij nou heel goed in bent;)
je praat teveel onzin, spring je voor een trein..
Theo
-128-  Theo:
Ik las laatst dat Antilliaanse jongerenorganisaties dit jaar minder subsidie krijgen en er vijfmaal zoveel naar Marokkaanse jongerenorganisaties gaat omdat die meer overlast geven.

Misdaad loont.
sanne
-129-  sanne:
@Theo
Zucht. Ik heb wel meer gelezen.
Het zou zo prettig zijn als je een keer die eindeloze haatzaaierij eens zou onderbouwen met in ieder geval een bronvermelding.
Theo
-130-  Theo:
Waarop jij die bron weer in twijfel trekt. Het stond van de week op NOS teletekst. Ik zaai geen haat, ik observeer en concludeer.
sanne
-131-  sanne:
Waarom zou ik?
Maar met de bronvermelding en daarmee de volledige tekst geef je iedereen tenminste de kans om tot hun eigen conclusie te komen.

Want dat is inderdaad precies wat jij doet: concluderen. Ik trek niet zozeer jouw bronnen in twijfel, als wel jouw conclusies.
Arnoud de Jong
Google is our friend, theo doelt waarschijnlijk op dit recente bericht:
http://tinyurl.com/ykzftlg
Lees echter niks over Marokkaanse jongeren organisaties.
Maar misschien heb ik het verkeerde bericht te pakken en komt Theo met het juiste.
Theo
-133-  Theo:
Dat was 't niet, ik las het op NOS teletekst maar kan het niet tonen. Maar er kwam wel stoom uit m'n oren.
Silayna
-134-  Silayna:
Ik ben zelf een Marokkaanse en ik maak dit elke dag mee! Enige wat je kunt doen is een felle reactie terug kaatsen! Zo staan ze voor schut bij hun vriendjes en gaan het dan nooit meer poberen ;). Believe me, it does works!
Overdreven
-135-  Overdreven:
0_0
Geert B.
-136-  Geert B.:
Ik ken een versie van peter vanleeuwen die zingt (( alle vrouwen zijn: kanker kanker kanker hoeren)), het eerste wat bij mij opkomt is dat die gozer niet uit een anus is uit geperst? maar ja veel nederlanders met verschillende afkomsten, ook uit het buitenland of ook met amsterdamse wortels gewoon, en dagelijkse stampot enzo op tafel die tte asociaal zijn vind niet alleen ik. Maar met mensen categeorish te beschuldigen van nee ze spraken een taal die ik niet kon verstaan, of ze blaften vlaams is ook stupid vind ik. Dat is gewoon revenge in woorden.
Denise
-137-  Denise:
wauw ik wil mijn verontschuldigen voor de gehele surinaamse gemeenschap die gewoon dagelijks naar hun werk gaan hun huur betalen en belastingen inleveren en ook terugkrijgen (met een beetje geluk).
Waarom, het zijn onze jongens die met het gepssst zijn begonnen. In suriname is dit een manier om een meisje te vleien voor de manier waarop zij gekleed is en voor de manier waarop zij eruit ziet. Het is niet normaal om een vrouw uit te schelden als zij er niet op reageert mocht de dame in kwestie er niet op reageren dan zegt de jonge man nog meer woorden en maakt hij nog meer opmerkingen om de dame haar aandacht te trekken grappige opmerkingen die haar aan het lachen maken en hem in een goed dag licht plaatsen. Je zal je wel afvragen waarom jongens in suriname dit doen om één reden: een dame aanspreken in suriname in het openbaar zonder haar genegenheid te winnen is ombeschoft. Surinaamse meisjes in suriname kunnen niet zomaar met jongens praten en zich openstellen daarvoor omdat ze dan als gemakkelijk worden gezien.
Wellicht een beetje macho voor jongens om op deze manier de aandacht te trekken van een dame maar niet slecht bedoeld.
Het hele gebeuren is door jongens van andere afkomsten verkeerd geïntepreteerd zij zien dit als een makkelijke manier om een meisje te benaderen.
Ze hebben ook het idee dat als een dame erop reageert zij als makkelijk gezien wilt worden. (Als een slet) dat verklaart waarschijnlijk ook de reden waarom de jongens ruby nariepen nadat zij had omgekeken.
Mijn exuses na ruby toe voor het incident Ik hoop dat in Nederland allochtoon en autochtoon zonder haat zich allemaal aan de wetgeving kunnen houden van het land zonder elkaar daarin te benadelen.
Ik spreek niet goed wat deze autochtone jongeren hebben uitgevreten een grapje is leuk maar wederzijds respect.
En de bedoeling van het gepsst is eigenlijk een grapje dat normaal gezien vergeleken zou moeten kunnen worden met ja begrijp me goed het gefluit van de bouwvakker.

groetjes Denise
ikhaattuig
-138-  ikhaattuig:
Reactie verwijderd door moderator
Jan Rap
-139-  Jan Rap:
is gewoon een cultuur probleem, in andere culturen is psst en hoer roepen normaal (zegt ook wat over die cultuur, achterlijk gebleven) in de nederlandse cultuur niet, dus echt een voorbeeld dat verschillende culturen vaak niet mixen, sorry groen links
RCH
-140-  RCH:
Ik kan me voorstellen dat het heel vervelend is wanneer mensen in de trein je zo aanspreken. Op straat zou ik me er echter niet al teveel van aantrekken. Mannen...
Theo
-141-  Theo:
Toch juist leuk om te ondervinden hoe diverse culturen met sexualiteit omgaan?

Respekt voor andere culturen AUB.
Otto
-142-  Otto:
Goede reactie Denise.
Maar excuses maken namens je hele gemeenschap, dat vind ik niet echt nodig.

Ik ben als heterosexuele autochtone man ook wel eens nageroepen door blijkbaar homosexueel geïnteresseerde autochtone mannen. Had evenmin meteen een pasklare reactie paraat.

Kan dus ook gebeuren zonder alle cultuur-toestanden.
Niet reageren of gevat reageren, dat zijn zo'n beetje de handige opties.

Verder niet teveel peospas van maken, niet nodig.
Jenny
-143-  Jenny:
Ik heb zelf ook wel eens iets vergelijkbaars meegemaakt. Erg vervelend, gelukkig hadden de mensen die er bij waren ook wel daar dat deze gasten niet spoorden. Je vraagt je soms af waar ze het lef vandaan halen, heeft zeker met de opvoeding te maken.
Theo
-144-  Theo:
Het kan nog erger. Veel erger.

http://www.parool.nl/parool/nl/4024/AMST..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.